Mirović bez odgovora zbog čega se krila obustava izvršenja budžeta Vojvodine

Pokrajinski premijer Igor Mirović potvrdio je da se očekuje pad prihoda u budžetu Vojvodine, ali nije objasnio zašto vojvođanska vlada nije saopštila da je privremeno obustavila izvršenje budžeta.

On je na pitanje 021.rs zbog čega javnost nije odmah 7. aprila obaveštena o odluci prešao preko pitanja i naveo da je dao nalog sekretarijatu za finansije da priremi rebalans budžeta pokrajine.

- Prema našim procenama, imaćemo umanjenje prihoda za 15 do 20 procenata po osnovu ličnih primanja i poreza na dobit. U narednim danima očekuje nas rebalans pokrajinskog budžeta, što će značiti da ćemo u punoj meri održati nivo finansiranja svih potreba u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, dok ćemo u drugim oblastima imati umanjenja. Trudićemo se da održimo većinu investicija koje smo započeli, ali od nekih ćemo morati da odustanemo - rekao je Mirović, što nije naročito novo u odnosu na informacije koje je na pitanje 021 dao prošle nedelje.

Pokrajinska vlada je, kako je naveo, privremeno obustavila izvršenje pokrajinskog budžeta, osim za isplatu ličnih dohodaka, naknada iz oblasti socijalne zaštite i drugih tekućih prihoda.

- Važno je napomenuti da niko neće biti ugrožen u domenu ličnih primanja i primanja iz oblasti socijalne zaštite - podvukao je Mirović.

Mirović je kazao i da prolećna setva protiče veoma dobro, te da je više od 85 do 85 odsto radova već završeno. Dodao je da nema nikakvih problema ni u vezi sa gorivom i semenskom robom.

- Poljoprivreda će u Vojvodini izvršiti svoj zadatak, biće dovoljno poljoprivrednih proizvoda, a nadamo se i brzom ukidanju vanrednog stanja sa ciljem da što više dodatnih mera podrške države olakša stanje i kompanijama koje posluju u ovom sektoru i time pomognu da se ovaj važan posao završi u planiranim rokovima - naveo je Mirović.

Više o obustavi isplata iz pokrajinskog budžeta saznajte OVDE.

Današnja konferencija održana je bez prisustva medija, koji su pitanja slali onlajn.

  • Pićuka

    15.04.2020 12:56
    Za ove koji brane pokrajinsku vladu i stručne ljude da napomen da su o ovome trbali da razmišljaju još u Februaru kada su se mogla očekivati takva dešavanja i kod nas. Tada su se trbali napraviti planovi pa i plan rebalansa budžeta. Sad ti stručni ljudi samo bauljaju.
  • Jony

    15.04.2020 08:03
    Svircen kurcen klapa
    Čekajte jel to ovaj badža što prisajedinjuje i samo kaže srbija sramota ga da kaže apv ni jednom nije na konferencijama rekao ko gojković apv tako da ovu crkavicu što imamo nece taj nikom dati pošto je smešna u procentima i bedna već 25 god....
  • Milica

    14.04.2020 21:24
    Prioriteti
    Gospodo, sa jedne strane hocete da nema placanja poreza, doprinosa, da se zadrze radna mesta, da se firmama dodeli pomoc, da se plate ne smanjuju i redovno isplacuju, da se svima dodeli 100eur... Sa druge strane, kako zamisljate i odakle da se puni budzet?! Kad je susa i nema dovoljno vode, onda se prave prioriteti, prvo se koristi voda za pice, pa za licnu higijenu, a ne za pranje kola. E tako i sada, gleda se prioritet, ono sto je kljucno, a drugo ce se resavati u skladu sa prilikama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.