Pokrenut stečaj nad Fabrikom vode u Zrenjaninu

Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje o pokretanju stečaja nad Fabrikom vode, na predlog preduzeća Vodovod i kanalizacija.
Pokrenut stečaj nad Fabrikom vode u Zrenjaninu
Foto: 021.rs
Za stečajnog upravnika imenovana je Dragica Arsić.
Ročište radi ispitivanja potraživanja zakazano je za 22. jul, dok će se poverilačko ročište održati 29. aprila.
U predlogu poverioca za pokretanje stečaja se navodi da prema stečajnom dužniku ima nenamireno novčano potraživanje u iznosu nešto više od 14 miliona dinara, da je pokrenut izvršni postupak i da je parnični postupak u toku.
 
Sud je utvrdio da je ispunjen stečajni razlog i da je račun Fabrike vode od 2. juna prošle godine u neprekidnoj blokadi dužoj od 30 dana za iznos od 620 miliona dinara.
 
Postrojenje za prečišćavanje vode za piće koje je napravila kompanija "Grupo Zilio" prodato je januara ove godine firmi "Pannonian water DOO" iz Beograda.
 
Voda iz gradskog vodovoda u Zrenjaninu zabranjena je za piće više od 18 godina zbog prekomerne količine arsena.
  • Misko-BG

    24.03.2022 22:09
    Info
    Kupac dobija i cijanid iz filtera za dz ...
  • Marko Germ

    23.03.2022 15:43
    Davne 2003 godine dosli smo da ponudimo opremu na kredit ali su nam rekli: nemoze vec na dvoristu neki Dalmacija i neki Cesi lepe neke cevi pa ce oni to da naprave sa mehanickim filterima i peskom. Moj sef je umro od smeha jer bez hemijskog i RO reversne osmoze nemoze se izbaciti Arsen. Analize koje smo mi uradili imale su 2004 godine 50%vise Arsena od dozvoljenih medjunarodnih normi. Naravno tu je bilo jos 10% trazeno za stranku Radikala ali je moj sef rekao: Zao Srpska posla ne podrzava firma. I tako smo mi bili jedni od 20 delegacija iz Norveske, Svedske, Njemacke, Italije, Finske, Francuske, Holandije itd koje su dolazile ali bi uvek naleteli na ono: a nama? hahaha
  • Mile rent-a mozak

    23.03.2022 10:11
    Stečaj u fabrici vode, kao način da se obeleži Svetski dan voda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina