SSP Bačka Palanka: Nama je potreban most

Dva sela u Opštini Bačka Palanka, Neštin i Vizić, potpuno su odsečena od matične opštine, jer se nalaze na sremskoj strani.

Stanovnici ovih naselja, na posao i u školu, ili radi obavljanja bilo kakvih administrativnih poslova u Bačkoj Palanci, svakodnevno moraju da pređu preko teritorije Republike Hrvatske i da prođu četiri pasoške kontrole, saopštio je bačkopalančki odbor Stranke slobode i pravde. 

"Ukoliko do svoje kuće ili vinograda ne žele da idu preko strane zemlje, prvi most preko koga mogu da pređu Dunav jeste 35 kilometara udaljen Most slobode u Novom Sadu ili pak malo bliža skela u Begeču", kaže Jovica Radojčin, predsednik opštinskog odbora.

Opštinski odbor SSP Bačka Palanka zahteva od nadležnih da država najzad izgradi most preko Dunava koji bi povezao bačku i sremsku stranu opštine. 
 
"Tako bi se rešio decenijski problem naših sugrađana, ali bi ovaj most imao i dalekosežni uticaj na putnu infrastrukturu celog Južnobačkog okruga. Budući da bi bio najkraća veza sa auto putem Beograd-Zagreb, izgradnjom novog mosta skratilo bi se putovanje za blizu 300.000 ljudi, a takođe bi se rasteretio i saobraćaj u Novom Sadu", navodi se.
Kako se dodaje, u vremenu u kom i ekonomski tigrovi moraju da stežu kaiše, izgradnja mosta koji će uštedeti i novac i vreme, sigurno je bolja investicija od najavljene izgradnje stadiona i raznih projekata "na vodi". 
 
"Nama je potreban most, a fudbal možemo igrati i na male golove u dvorištu", zaključuje se.
  • Sremac

    02.12.2022 15:01
    @E svašta
    Čuli ste nekad za sarkazam?
  • Palanka pipl

    22.11.2022 10:45
    Palanka people:
    -we need the most!
    (:
  • Saša

    22.11.2022 08:46
    Sekta
    E, moji dragi.. Ne može SNS sekta da mune para na tom projektu koliko na mostu u Novom Sadu, na Novom Sadu na vodi, na raznim fruškogorskim koridorima(sa oko 300 mil. evra cena se popela na 715 miliona, prošla 1.5 godina, a nisu ni zagrebali obronke Fruške gore). Hajde da se nešto uradi sem da se sedi za tastaurom i kucka. Ovako samo možemo da vičemo to je nepravda kao Kalimero...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina