Zrenjanin: Sumnja u stručnost novog direktora Doma zdravlja

Gradski inicijativni odbor Nove demokratske stranke najavio je češljanje stručnosti novoizabranog direktora Doma zdravlja "Dr Boško Vrebalov", magistra Miodraga Subića.
Gradski inicijativni odbor Nove demokratske stranke najavio je češljanje stručnosti novoizabranog direktora Doma zdravlja "Dr Boško Vrebalov", magistra Miodraga Subića.

NDS kaže da će uputiti izvinjenje ukoliko nije tačno da Subić sa 50 godina života ima samo devet godina radnog staža, od kojih je četiri godine prodavao nameštaj. Ova stranka neće pritom podneti zahtev za preispitivanje verodostojnosti njegove magistrature, ukoliko dobije odgovore.

Nedavna promena pozicije direktora u Domu zdravlja "Boško Vrebalov" ostavila je mnoge u sumnji, pošto je Skupština grada bez obrazloženja prihvatila ostavku dr Biljane Papić, članice Srpske napredne stranke, i postavila njenog stranačkog kolegu, Miodraga Subića. U biografiji Subića navedeno je samo da je on diplomirani ekonomista sa novosadskog privatnog fakulteta za uslužni biznis "Fabus", na kojem je i magistrirao.

- Duže od dve godine slušamo hvalospeve o dr Papić, kako je unapredila rad ustanove i uspela da ispravi greške prethodne vlasti. Jedan od "uspeha" je zatvaranje kardiovaskularnog savetovališta, što je 25.000 bolesnika ovog grada i te kako osetilo. I ne samo oni, već svi kardiološki bolesnici srednjeg Banata, jer su se liste čekanja u bolnici produžile. A, onda, na sednici Skupštine grada dobijamo cinično obrazloženje da je smenjena da bi se vratila svojim pacijentima - kaže članica inicijativnog odbora NDS Jasmina Đorđev, pitajući se šta je Subića sa fabusa preporučilo za izuzetno odgovorno mesto direktora doma zdravlja.

Inače, dr Biljana Papić je svoju ostavku na sednici Skupštine grada objasnila "ličnim zahtevom". Ona nije želela da objasni zašto je napustila svoju poziciju, koju je i preuzela kao kadar SNS. Magistar Subić rekao je da ga ne zanimaju spekulacije opozicije oko kadrovske politike naprednjaka.

  • Pera bravar

    16.11.2017 16:35
    Kolega
    A zasto ste opleli po mom kolegi? Pa i mi bravari imamo dusu. Mile ne daj se esnaf je uz tebe,da konacno u neko nas progleda. Lepo si napisao komentar na doktorkinu izjavu, i dokazao i bravar moze da zna po nesto...
    Napred nasi samo jasi, pizdrav od udruzenja bravara "Elzet"...
  • Jacovitti

    17.07.2014 06:02
    @Hercegovac
    Moj Ero, ni tebe nisu baš naučili pismenosti (kao ni mene!). Ne piše se "hoće !", nego "hoće!". Nema razmaka iza reči i uskličnika...
    Tako da ubuduće, pre nego što meteš pred tuđom kućom, pometi prvo ispred svoje.
  • Re

    16.07.2014 16:19
    Da li je baš tako
    Interesantno je da laži o ukidanju „kardiovaskularnog savetovališta“ širi osoba koja je zahvaljujući svojim „stručnim i organizacionim kvalitetima“,a ne političkoj podobnosti ,načelnik najgore organizovanog odeljenja zrenjaninske bolnice.Mogla je da se raspita kod svog partijskog kolege iz DSa(NesrećnogDS,najnovijeg DSa) Dr M. Mihajllova zbog čega je 2008 prilikom podele Zdravstvenog centra u Domu zdravlja ostao samo jedan kardiolog(od 31 12 2013 u penziji),a svi ostali su na njenom odeljenju u Bolnici.Kako zamišlja „kardiovaskularno savetovalište“ bez kardiologa, a zna da ja na snazi uredba o zabrani prijema radnika u državne ustanove.Verovatno bi želela da se ona (iako već radi dodatno kod svog partijskog druga u DZ Žitište i nekoliko privatnih ordinacija) i njene kolege sa odeljenja , angažuju honorarno(para nikad dosta),ili zamišlja da osobe, koje su specijalisti opšte medicine i magistri kliničke farmakologije , mogu da izigravaju kardiologe.
    Takođe bi ,makar putem interneta ,mogla da se obavesti da u Domu zdravlja i dalje postoji “ Preventivno savetovališna- jedinica za prevenciju kardiovaskularnih obolenja“ u kom rade dva ,od preostala tri, internista svakodnevno.
    Po planu mreže zdravstvenih ustanova, koje donosi ministarstvo zdravlja, kardiovaskularno svetovalište ne postoji , nego u mestima koje su bliže od 30 km od sedišta ustanove sekundarnog ranga- bolnice- bolesnici svoja prava u bolnicama i ostvaruju.
    Bilo bi zanimljivo od dotične „stručne i sposobne“ načelnice čuti koliko vremena u toku godine njene kolege i ona provode na „kongresima u inostranstvu“ na koje ih farmaceutske kuće šalju zato jer prepisuju“sponzorisane“ lekove.Možda su zbog toga u bolnici tolike gužve ?Ili je to zbog rada u privatnim ordinacijama u radno vreme ?
    Najzanimljivija bi ,naravno, bila priča o slušnim aparatima,ali to je odavno zaboravljeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".