Skupština Vojvodine: Prvi prelet iz SNS-a u DS

DS je saopštila da je pokrajinska poslanica iz Srpske napredne stranke Nada Bodrožić prešla danas u njihgv poslanički klub.
Demokratska stranka je saopštila da je pokrajinska poslanica iz Srpske napredne stranke Nada Bodrožić prešla danas u poslanički klub "Izbor za bolju Vojvodinu".

Demokrate su navele da je poslanica promenila stranu zbog neslaganja sa merama štednje koje najviše pogađaju upravo najsiromašnije građane. DS nakon ulaska Nade Bodrožić u njihov klub ima 49 poslanika.

Ovo je prvo preletanje u tabor DS-a iz SNS-a u vojvođanskoj vladi, nakon što je veći broj poslanika napustio demokratski poslanički klub. Demokratska stranka je od poslednjih izbora ostala bez 11 članova u pokrajinskom parlamentu, a u međuvremenu joj je prišao Milivoj Vrebalov iz Novog Bečeja koji je bio u LDP-u.

Podsetimo da se od konstituisanja Vlade Vojvodine zbog čestih prelazaka poslanika značajno promenio odnos snaga i u Vladu su ušle i partije koje nisu to uspele na izborima, pri čemu koalicija DS-SVM-LSV i dalje ima većinu.

Lazar Račić i Srđan Zavišin su prelaskom iz DS-a u Treću Srbiju ovu političku grupu učinili parlamentarnom, a Nova demokratska stranka je to postala kad su njeni članovi postali bivše demokrate Tanja Dokmanović, Ivana Milić, Robert Santo, Mata Matarić i Miloš Gagić. Poslednje napuštanje DS kluba bilo je pre dve nedelje kada je Željko Vidović prešao u SPO i time toj stranci omogućio ulazak u pokrajinsku skupštinu.

SNS, koja je sada ostala bez jednog poslanika, ranije je pojačana sa troje bivših demokrata - Darkom Vukojem, Dušanom Inđićem i Nedeljkom Konjokradom, kao i nekadašnjim poslanikom DSS-a Bogdanom Labanom.

Demokrate, i bez podrške SVM-a još uvek mogu računati na većinu u parlamentu jer sa poslanicima Lige i Tadićeve partije imaju 64 mandata.

  • 25.11.2014 15:46
    brod
    pacovi napustaju brod koji tone.
  • 3C

    04.10.2014 17:26
    Animator - @3C
    Pošto si ti "moralna gromada" ranga desnog sektora u Ukrajini, ja ne mogu tvom titoističkom mozgu da objasnim pravilo pisanja reči "srBski", pa evo ti linka da se informišeš malo:
    http://getosrbija.wordpress.com/2013/01/09/zato-srbski-a-ne-srpski/
  • MILICA

    04.10.2014 14:58
    Tragikomično
    više nego bedna pijaca nemoralnih ljudi koji su zaboravili zašto su uopšte tu i koga predstavljaju već se rukovode samo ličnim interesima.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina