Nagrađeni najbolji vojvođanski učenici

Učenici osnovnih i srednjih škola iz Vojvodine koji su u školskoj 2013/14. godini postigli vrhunske rezultate na takmičenjima, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradio je večeras priznanjima i novčanim nagradama u ukupnom iznosu od 3 miliona dinara.
Učenici osnovnih i srednjih škola iz Vojvodine koji su u školskoj 2013/14. godini postigli vrhunske rezultate na takmičenjima, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradio je večeras priznanjima i novčanim nagradama u ukupnom iznosu od 3 miliona dinara.

Svečano uručenje nagrada vojvođanskim talentima upriličeno je u svečanom holu Pokrajinske vlade, gde su najbolji đaci u oblasti matematike, fizike, tehnike, jezika i književnosti, likovne, baletske i muzičke umetnosti predstavljeni sa svojim rezultatima i mentorima.

Specijalnu nagradu od po 60 hiljada dinara dobilo je 8 učenika, koji su ostvarili vrhunske rezultate na međunarodnim naučnim i umetničkim takmičenjima. Učenike, osvajače prvih mesta na republičkim takmičenjima, njih ukupno 50, Pokrajinski sekretarijat je u okviru Fonda za talente APV nagradio sa po 27 hiljada dinara. Dobitnici nagrada bili su i profesori, odnosno 53 mentora, koji su nagrađeni sa po 20 hiljada dinara. Učenici koji su na republičkim takmičenjima osvojili druga i treća mesta nagrađeni su pohvalama, a ove godine se među njima našlo 107 đaka.

Tokom dodele tradicionalnih nagrada najboljima, koje svakog decembra slave talenat učenika u AP Vojvodini, nastupili su kamerni ženski hor Srednje muzičke škole "Josif Marinković" iz Vršca, kamerni duo "Verante" i tamburaški orkestar "Neven" Muzičke škole "Jovan Bandur" iz Pančeva. Izvedena je muzička numera na harfi "Pozdrav rodnoj zemlji" nagrađene učenice Muzičke škole "Josif Marinković" iz Vršca. Takođe, svi nagrađeni učenici, njihovi roditelji, direktori škola imali su priliku da vide izložbu radova nagrađenih učenika umetničkih likovnih radionica iz Subotice: Em art i Mađarskog kulturnog centra NETKER.

  • Lala

    12.12.2014 10:08
    za naslov
    Eee ovakve vesti treba stavljati u prvi plan i na naslovnu stranu i obavezno dovesti popednicu u dnevnik da vidi narod

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina