Njujork ukinuo podelu toaleta na "muške" i "ženske"

U Njujorku je stupila na snagu odluka gradonačelnika prema kojoj se ukida podela na ženske i muške toalete.

Stanovnici i posetioci Njujorka mogu da koriste toalete koji su u vlasništvu grada prema sopstvenom osećaju rodnog identiteta, a ne prema polu.

LGBT populacija, koja u Njujorku broji oko 25.000 pripadnika, veruje da će ovaj potez pomoći u promovisanju njihovih prava.

Odluka liberalnog njujorškog gradonačelnika Bila de Blasija u praksi znači da će transrodna osoba koja se oseća kao žena, iako je po polu muškarac, moći da uđe u kabinu za žene.

Odluka se odnosi i na javne bazene, garderobe i slična mesta.

Autor: Tanjug

  • Ana

    11.03.2016 10:48
    a prava žena
    Trebalo bi da poštuju i prava žena, nije u redu da tranvestiti i ostali ulaze u ženski toalet. To ugrožava prava i intimu ženskog sveta. Upravo su zato i odvojeni, da vas ne bi neko uznemiravao u toaletu. Neka im naprave posebne toalete, ako neće u muški toalet.
  • Filip

    10.03.2016 18:56
    @B
    Pa valjda ljudi ne ostavljaju zapišanu dasku, nego očiste iza sebe?
    Nismo valjda svinje?
  • YA

    10.03.2016 10:04
    To da ja kao muška šovinistička svinja neću čučnuti dok žuborim, to ostaje. Neću ni drpati ženski svet u WC, ali ne daj bože nekoj od njih padne na pamet da me pipne za guzu! JBG, godinama idem u muški WC i tamo samo mogu očekivati da me negi gej ćapi za dupe (ne daj mu bože!). Tako i sada, dohvati li me neko za dupe u WC, dok meni do mozga dođe da to nije neka muška dlakava ruka - nekom' pukla *ička!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.