Profesorica dobila pismo od Trampa, ispravila pravopisne greške i vratila ga

Penzionisana profesorka engleskog jezika, Ivon Mejson iz Atlante, primila je pismo od američkog predsednika Donalda Trampa, ispravila pravopisne greške i poslala ga nazad u Belu kuću.
Profesorica dobila pismo od Trampa, ispravila pravopisne greške i vratila ga
Foto: Pixabay
Mejson, koja je predavala 17 godina engleski jezik u jednoj srednjoj školi, izjavila je da bi to pismo bilo ocenjeno trojkom da je pisano u osnovnoj, a dvojkom da je pisano u srednjoj školi, prenosi "Indipendent".
 
Prema njenim rečima, pismo je sadržalo pravopisne greške, među kojima je bilo 11 primera pisanja reči "predsednik" i "država" velikim slovom.
 
Pismo koje je primila od Trampa, bilo je odgovor na pismo koje je napisala povodom pucnjave u školi na Floridi 14. februara u kojoj je 17 učenika poginulo. Prema njenim rečima, pismo je verovatno napisao član osoblja, ne predsednik lično.
 
"Kada primite pismo sa najvišeg nivoa, očekujete da bar bude tehnički ispravno", rekla je ona.
 
Mejson je to pismo uporedila sa pismom republikanskog senatora Lindži Grejema, za koga je rekla da, međutim, piše divna pisma.
 
Ona je dodala i da odgovor Bele kuće nije posebno obuhvatio njen zahtev, budući da je ona tražila od Trampa da se lično sastane sa porodicama ubijenih učenika.
 
Trampova administracija često je ismevana zbog gramatičkih grešaka, a američki predsednik postao je poznat po tome što često u ranim jutarnjim satima objavljuje zapanjujuće Tvitove, pune gramatičkih i pravopisnih grešaka, poput "covfefe", "Barrack" (Obamino ime), "politicons" i slično.
  • Predragg

    29.05.2018 11:02
    Kod njega nije problem gramatika ,koliko potpis. Koliko bolestan ego moze imati osoba koja se potpisuje takvim ogromnim potpisom sa masnim slovima? Kakav li potpis ima Sale?
  • kimi

    29.05.2018 01:15
    Ma daj bre ... debilka! .. to se zove komplex.. evo JAAAAAA znam a vi nemate pojma itd itd .. bitna je sustina, niko ne komunicira da bi gramaticki bilo ispravno nego zbog sustine stvari zbog kojih se komunicira, ako si razumeo ono sto je napisano, to je sve sto je bitno...
    Ocigledno da gospodji nije problem pucnjava nego joj smeta DT ,pa svi nalaze svakakve stvari sada da bi ga ukaljali .. svi zaboravise Bilija Klintona, ne branim ja DT nit me zanima ali ovo o cemu pricam i najveci degen moze da vidi ako zeli ...
    Slicno je i kod nas, ovi sto pljulju parove i zadruge a ovamo redovno gledaju pornice, mozda i varaju ,svingerisu se, podrzavaju nastavnicu osn skole koja vodi decu da gledaju kurve i narkose.. ne zato sto to vole nego zato sto je ministar napao nastavnicu ...
    Sutra da kod nas naprave takvu ulicu ko u Amsterdamu ,da pored Jaslica imas kurvarluk, da vam deca odrastaju pored golih zena u izlozima, sex igracaka u izlozima, narkomana u kaficima ,i sve to zvanicno i legalno ,jeeeeeee.........li ste bi i oca i majku onom ko bi tako nesto dozvolio ....
  • Ivan

    28.05.2018 22:31
    .
    Ko jos ima vremena za skolovanje kad zna da ce naslediti milijarde

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.