Gradić na Novom Zelandu "terorišu" pesmama Selin Dion

Vozači sa plejlistama s hitovima poznate kanadske pevačice Selin Dion već mesecima muče stanovnike malog novozelandskog mesta Porirua glasnom kasnonoćnom muzikom.
Zbog toga su neispavani stanovnici u pomoć pozvali vlasti, a sve ih se više i iseljava.
"Teoror" je počeo pre najmanje sedam godina širom Novog Zelanda, a u Porirui u novembru 2022. nakon što su navijači proslavljali plasman Samoe u finale Svetskog kupa ragbi lige.
Prema pisanju lokalnih medija, vozači automobila, pa čak i bicikala, većinom potomci pacifičkih naroda, koriste ogromne zvučnike, poput sirena, i stavljaju ih na svoja vozila kako bi se nadmetali jedni protiv drugih, odnosno zaglušili jedni druge svojim moćnim stereo sistemima, a pritom puštaju samo hitove Selin Dion.
 
Stanovnici Porirue, njih oko 60.000, na ivici su živaca zbog jakih decibela do kasno u noć pa traže pomoć gradonačelnice Anite Baker. 
 
"To nam zadaje glavobolju, vole Selin Dion, vole svakoga s visokim tonovima u glasu", rekla je gradonačelnica i izrazila bojazan zbog iseljavanja stanovništva.
 
Ljudima, koliko god voleli Selin Dion, muka je od treštanja muzike od 19 sati do dva ili tri ujutro, a balade poput "My Heart Will Go On" i "It's All Coming Back To Me Now" više ne mogu da smisle. 
Uz treštanje muzike, "takmičari" sve vreme imaju upaljene i motore svojih vozila pa je buka nepodnošljiva. 
 
Pozivi policiji nisu urodili plodom jer se učesnici tih nesvakidašnjih događaja razbeže čim čuju policijske sirene.
  • Bananamen

    31.10.2023 20:52
    Vidi, ima i nesposobjije policije od nase. Zanimljivo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.