Mora da plati kaznu jer mu psi laju

Presudom Prekršajnog suda u Kruševcu koju je potvrdio i Apelacioni sud u Kragujevcu, Veroljub Radojković iz Kapidžije osuđen je da plati novčanu kaznu od 3.000 dinara jer njegova dva psa "lajanjem i zavijanjem ometaju i uznemiravaju komšiluk".

Presudom Prekršajnog suda u Kruševcu koju je potvrdio i Apelacioni sud u Kragujevcu, Veroljub Radojković iz Kapidžije osuđen je da plati novčanu kaznu od 3.000 dinara jer njegova dva psa "lajanjem i zavijanjem ometaju i uznemiravaju komšiluk", piše dnevni list "Alo".

Sudija Prekršajnog suda je presudu doneo na osnovu izveštaja komunalnih inspektora koji su na teren izašli po prijavi Veroljubovog komšije. "Sudija je u obrazloženju napisao da sam "u potpunosti priznao delo prekršaja", što nije tačno. Samo sam ga na pitanje da li moji psi laju pitao koji to pas ne laje. Priložio sam pisane izjave prvih komšija u kojima se navodi da im moji psi ne smetaju, čak i da se njihova deca igraju sa psima, ali sud to nije uvažio", ogorčen je Radojković.

On je već sedam godina bez posla, kao i njegova supruga i sin, a jedini prihod su im povremeni poslovi, tako da je u dilemi da li da plati kaznu ili da ide u zatvor. "Još više me muči što ne znam šta da radim sa psima. Reks je haski sa kojim mi se igraju unučići, dok mi mešanac Crni leti čuva baštu. Ako ih ne sklonim iz dvorišta, inspekcija može ponovo da mi dođe i podnese prijavu i tako stalno", vajka se Veroljub.

Ovo je, inače, drugi slučaj za godinu dana u kojem je Radojkoviću presuđeno zbog držanja domaćih životinja. Pre godinu dana morao je da plati novčanu kaznu od 500 dinara jer je u kavezu držao kokoške i petla. Kavez je bio udaljen od stambenog objekta 9,6 metara, a propisi kažu da mora da bude udaljen najmanje 10 metara.

  • Mina

    16.04.2024 02:13
    STA da radim pomozite mi Molim
    Komsije koje zive kuca pored Juce gde ja zivim svaki vece oko 00:00 setaju PSA na ulici DVA Metra od mog prozora stone Tu
    Pas laje
    Mali iritantni
    Oni stoje Tu pricaju jednom subkomentarisali naglas mene Kako imam prozora koji SE teze zatvara gleda me Taj kruni celavi covek I komentarise Kako lomim plastiku od prozora I toj zeni kao dodju da vidis srecon prozora je proradio i zatvorio SE
    Vece prevtoga ona ta Zena stahala je Tu I Pas joj je lajao gledala je u moju prozora Kada Sam prisla da gavzatvorim ona je naglo otisla
    Par Dana pre toga pitala me da li mogu da SE pomeram da parkira Taj covek ja udje u dvoriste Oni mi pridju pitaju me jel cekanm nekog ja kolko dugo zivim Tu oni zive iznad (na spratu koji nije zavseb) ( TO JE CuISTA LAZ
    Par Dana pre toga na stazi blizu kuce ta Zena seta PSA ima meta da SE pomeri ide mi U susret ja nemam gde ona mene ramenom
    STA da radim da li je ovo cudno Molim VAs odgovorite ljudi
  • Milos

    10.04.2023 02:51
    @Deki
    Video bi tebe da ti neka dzukela laje pod prozorom celu noc,dovoljno i malo-malo na po desetak minuta kako bi spavao
  • Deki

    10.09.2022 02:17
    Auuuuu....koliko mrznje
    Ljudi koji ne mogu da spavaju uglavnom treba da piju tablete,jer imaju problem sa zivcima.Sve im smeta,sve ih budi,namrsteni,nezadovoljni....Ljudi,menjajte nesto u svom zivotu i lecite se i ne razmisljajte da trujete pse....Psi nisu krivi sto ste zivcani i nervozni...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.