Završio fakultet tako što je sam sebi upisivao ocene u indeks

Osječanin (25) je u periodu od 2009. do 2013. godine sam sebi upisivao ocene u indeks, i na taj način u roku "završio" fakultet i dobio diplomu.
Osječanin (25) je u periodu od 2009. do 2013. godine sam sebi upisivao ocene u indeks, i na taj način u roku "završio" fakultet i dobio diplomu.

Ovaj novopečeni akademski građanin postao je sumnjiv policiji nakon velike istrage na osječkom fakultetu, koja je dovela do sumnje da je 25-godišnji Osječanin počinio kaznena dela overavanje neistinitog sadržaja i krivotvorenje isprave.

Ova policijska istraga se odigrala nešto više od godinu dana nakon velike akcije na osječkom Ekonomskom fakultetu.

  • mrva

    30.05.2014 15:15
    mi smo u Srbiji ovo prevazisli. Dok je doticni 4 godine upisivao ocenu po ocenu, mi u roku od dana ispisemo diplomu i gotova stvar.
  • 30.05.2014 15:12
    koliko ja znam index je uvek bio dokument da se mami, tati, babi, dedi... pokaze ocena i da se uzme po koji popust kada je moguce. Index nikada nije bio zvanican reprezent necijeg studiranja vec je to bila arhiva u okviru studentske sluzbe
  • komsha

    30.05.2014 12:19
    kako?
    vec 5 godina unazad se na fakultetima vode elektronski dosijei... u indexu ocene nisu ni potrebne, diploma se dobija na osnovu ocena iz dosijea...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.