Osmoro povređenih u dva lančana sudara kod Kaća i udesu u Rumenačkoj

U dva lančana sudara na autoputu kod Kaća, u kojima je učestvovalo šest vozila, povređeno je sedmoro ljudi, saznaje 021.

Kako je za 021.rs potvrdila portparolka Hitne pomoći Mirjana Bursać, prvi udes desio se oko 7:15 časova na Kaćkom mostu kod Avia pumpe.

Nezgoda se dogodila na desnoj strani kolovoza i u njoj je učestvovalo tri vozila i to pikap, jugo, koji je pretrpeo najveću štetu i treće vozilo, koje očevidac sa kojim smo razgovarali nije uspeo da identifikuje.

U ovom udesu povređena su dva starija muškarca, jedan starosti 67 a drugi 61 godinu, i obojica su zadobili lakše telesne povrede u vidu istegnuća vratne kičme i tupih povreda grudnog koša. Zbrinuti su na licu mesta i prevezeni u Urgentni centar.

Nedugo zatim, oko 7:55 časova, samo par kolometara dalje, tačnije 400 metara od autoputa prema Kaću, kod nadvožnjaka, desio se drugi lančani sudar, u kome su takođe učestvovala tri vozila, a u ovom udesu povređeno je čak petoro ljudi.

Dve ženske osobe starosti 41 i 42 godine zadobile su povrede vrata i glave, odnosno povredu šake, dok su dvoje 17-godišnjaka lakše povredili lumbalni deo kičme i vrata. Svi su prevezeni u Urgentni centar, dok je peta osoba, muškarac, koji je takođe zadobio lakše povrede vratne kičme i potkolenice ostao na licu mesta da razgovara sa policijom.

Saobraćaj se zbog udesa odvija otežano.

Poslednji udes dogodio se u 8:15 časova kod "Novela" u Rumenačkoj ulici. Žena stara 44 godine zadobila je teške povrede više delova tela. Ona je zbrinuta na licu mesta i prevezena u Urgentni centar.

  • vozac

    18.05.2016 13:23
    signalizirajte
    Kada naglo (ili neocekivano) kocite bilo gde i bilo kad ili ste vec zaustavljeni u koloni na neuobicajenom (neocekivanom) mestu - nemojte da vas mrzi - pritisnite prsticem taster za sva 4 zmigavca, puno pomaze i vama i drugima.
    Razumem da to ovde niste imali od koga da naucite, ali je to sasvim normalna stvar bilo gde u Zapadnoj Evropi.
    Poenta bezbedne voznje nije u tome da vozite kao popisani (99% NS vozi tako) vec da budete KONCENTRISANI i POSVECENI onome sto radite.
  • @Seka Persa

    18.05.2016 12:38
    Ne samo novosadjani
    svi na teritoriji ove drzave voze kao prilepci
    ako se drzi rastojanje uvek se nadje pametniji da seubaci
    ili da skrene iz srednje trake gde nije predvidjeno, jer je kauboj
  • Brane

    18.05.2016 11:47
    Samo jedan od milion dokaza koliko je budala za volanom. Jednostavno ne vredi - treba pooduzimati dozvole i vozila bahatim tako da ne dodje do ovoga. Treba poostriti kazne do bola, povecati 3x registraciju i uvesti kontrole ko Severna Koreja. Ovaj narod treba vaspitati.
    Nema nikakvog opravdanja za bahatost i neznanje. Pola njih ne treba ni da ima dozvole.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika