15 godina od smrti voditelja Radija 021 Đanija Butkaja

Danas je tačno 15 godina otkako je u saobraćajnoj nesreći nastradao voditelj Radija 021 Srđan Spasojević, poznatiji kao Đani Butkaj.
15 godina od smrti voditelja Radija 021 Đanija Butkaja
Foto: 021.rs

Poginuo je dok je vozeći motor Bulevarom cara Lazara na njega naleteo automobil za čijim je volanom bio momak iz Golubinaca. Taj mladić, koji je svojim kolima iz Alekse Šantića skrenuo na bulevar vozeći suprotnim smerom i direktno udario u motor kojim je upravljao Đani, pravosnažno je osuđen na godinu dana zatvora za ubistvo iz nehata.

Đani je u trenutku pogibije iza sebe ostavio ćerkicu Milu i suprugu Deanu.

Sećanja blede, a jaja ostaju

Srđan Spasojević je došao na 021 u leto 2000-te i sa Vladimirom Markom pokrenuo "Tok šou braće Butkaj" koji je ubrzo postao jedna od najpopularnijih emisija na radijskom nebu Novog Sada.

Kasnije je samostalno vodio višesatni program "Opstanak uz Đanija Butkaja", u okviru kog su ostali upamćene rubrike i emisije "Bubreg u loju", "Alo alo", "Mala škola demokratije", "Iz kuvarske radionice BB", itd.

Autorskim sadržajima i specifičnim humorom uveseljavao je i hrabrio Novosađane, a kritikovao i ismevao bahato ponašanje političara.

"Radio kafe", poznati novosadski kafe u Miletićevoj 45, nosi posvetu "Kod braće Butkaj" i slogan po jednoj Đanijevoj rečenici - "Sećanja blede, a jaja ostaju". Radio 021 je takođe izdao CD sa brojnim sadržajima koje je realizovao, a koji su ostali sačuvani, među kojima su i brojne emisije iz serijala "Tok šou braće Butkaj".

  • Zakleo se bumbar

    15.11.2017 18:28
    Uspomene. Pocivaj u miru gari.
  • Posmatrač

    15.11.2017 16:03
    Slava mu!
    Legenda živi, Djani Butkaj ostaje. Svi koji su imali sreću da ga upoznaju i oni koji su bili u prilici da slušaju njegove emisije znaju kakav je bio kapacitet - može se samo nagadjati šta je sve Djani mogao uraditi u svojoj karijeri da nije bilo te saobraćajke...
    Imam taj CD sa njegovim emisijama, i ponekad ponovo preslušam. Majstor živog programa Djani, sa vijugama koje su radile 300 na sat, ispaljivao je fenomenalne dosetke i vrcave monologe.
    Uz dužno poštovanje prema svim ostalim voditeljima Radija 021, ali jedan je Djani...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio 021 - 92,2 Mhz

Besne pesme večeras u Presluškivanju

Nakon što su zajedno sa vama proslavili Prvi maj, agenti Muzičko-obaveštajnog sektora Radija 021 za ovaj petak, 7. maj, pripremaju izdanje puno besa (opravdanog i neopravdanog).

Presluškivanje: Kad muziku ispunimo bojama

The Who, Neil Young, Black Stone Cherry, Bob Dylan, Soundgarden i mnogi drugi muzičari koristili su boje u svojim pesmama, a upravo to ih je svrstalo u novo Presluškivanje.

Presluškivanje: Proleće u muzici

Muzičari koji su u svojoj muzici uspeli da "uhvate" prolećno raspoloženje nalaze se u novih sat vremena muzičko-obaveštajne emisije na Radiju 021.