FOTO: Odbojkaši Vojvodine odbranili titulu šampiona Srbije

Odbojkaši Vojvodine NS seme su stari-novi šampioni Srbije, osamnaesti put ukupno, a peti uzastopno.
Novosađani su u četvrtoj utakmici finala plej-ofa savladali ekipu Partizana u uzbudljivom meču sa 3:2 (22:25, 25:19, 21:25: 25:17, 16:14).
 
Vojvodina je dobro otvorila meč i povela 7:5. Međutim, blokom je domaćin došao do izjednačenja (7:7), a onda je iskoristio greške gostiju i na tehnički tajm-aut otišao sa dva poena viška. Imali su crno-beli u završnici i 20:15, ali je posle serije sjajnih servisa Borisa Buše Vojvodina izjednačila na 20:20. Nije Voša iskoristila ovu priliku da okrene prvi set i posle nešto lošije organizacije i realizacije prepustila protivniku vođstvo u ovom meču od 1:0.
 
Dosta bolje i koncentrisanije odigrala je Vojvodina drugi period utakmice, ali je opet imala i trenutke oscilacija. Prednost od 12:9 na tehničkom tajm-autu ispustili su crveno-beli posle nekoliko grešaka i dobrog bloka rivala. Ipak, na dobar servis Kovačevića, Novosađani su opet stekli prednost, probudio se i Perić, za njim i Blagojević, pa su gosti završili sigurno set i izjednačili na 1:1.
 
 
Veliki broj grešaka, ali slabu igru u bloku i odbrani domaćin je iskoristio da tokom celog trećeg seta čuva prednost. Kod rezultata 15:12 umesto Kovačevića ušao je Bajandić. Dobar servis Bajandića, te kontra Perića doneli su Vojvodini izjednačenje. Međutim, ni tu priliku Novosađani nisu iskoristili na pravi način. Loš prijem i ponovo konfuzija u polju samo su olakšali crno-belima da posle dobrog servisa stave tačku na ovaj set za vođstvo od 2:1.
 
Mirnije, konkretnije, upornije i pre svega agresivnije odigrali su Novosađani četvrti set. Od starta su nametnuli ritam i do kraja dodatno povećavali prednost za ubedljivo rešen ovaj deo meča, koji im je doneo taj-brek.
 
U petom setu motivacija, sigurnost i kvalitet bili su na strani Vojvodine, koja je tako završila finalnu seriju sa 3:1 za odbranu titule.
  • Навијач Воше

    13.04.2021 09:17
    Браво за Одбојкаше Војводине!!!Једини у екипним спортовима предходних деценија доносите шампионске пехаре.Свака част и останите такви.
  • Pezos

    12.04.2021 23:47
    Bravo sampioni!!! Imamo sampione u rukometu i odbojci!!! Jos da vratimo vaterpolo i fudbal na sampionske staze na ponos svih pravih novosadjana!!!
  • Slaninar zapad

    12.04.2021 23:00
    Bravo Vojvodinaši, bravo odbojkaši, bravo rukometaši! Bravo za igrače, stručni štab i uprave ove dve ekipe. Ponosni smo na vas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.