Sutra sedam godina od tragedije u novosadskom kafeu Laundž

Porodice i prijatelji osmoro mladih koji su pre sedam godina poginuli u požaru u kafeu "Laundž", sutra obeležavaju sedam godina od te tragedije.

Porodice i prijatelji osmoro mladih koji su pre sedam godina poginuli u požaru u kafeu "Laundž", sutra obeležavaju sedam godina od te tragedije.

Zamenik predsednika Skupštine grada Miroslav Ilić položiće cveće sutra u podne cveće na spomen-ploču u Zmaj Jovinoj ulici.

U ovoj tragediji živote su izgubili sestra i brat Mirjana (23) i Miloš (19) Pekić, Milena Kolundžić (23) i Branka Saković (23) iz Novog Sada, Boris Bjekić (23) iz Veternika, Dušica Kulaš (23) iz Valjeva, Marija Gavrančić (23) iz Kikinde i Vladan Dragović (22) iz Savinog Sela.

Za izazivanje požara u "Laundžu" Miloš Malešev iz Novog Sada osuđen je na 12 godina zatvora, suvlasnici lokala Tamaš Kolar i Srđan Bovan na po sedam godina, a Bojan Kulačanin, zbog pomaganja izvršiocu tog krivičnog dela, na zatvorsku kaznu od dve godine. Presudom novosadskog Osnovnog suda Malešev, Kolar i Bovan bili su obavezni da porodicama poginulih isplate po milion i po dinara za duševnu bol, a osim njih, presuda se odnosila i na Grad Novi Sad i Republiku Srbiju, zbog propusta njihovih organa, što predstavlja prvu presudu te vrste u Srbiji.

Pravni zastupnici porodica žrtava požara su u više navrata izražavali nezadovoljstvo što sudskim postupkom nisu bili obuhvaćeni svi koji su odgovorni za tragediju. Takođe, stučnjaci za protivpožarnu zaštitu su navodili da nije dovoljno urađeno da se nauče lekcije iz ove tragedije,  što se potvrdilo 1. aprila 2012. kada je u požaru u diskoteci Kontrast stradalo šestoro mladih.

  • 17.02.2015 12:02
    ko je kriv?

    Novi Sade naglas kaži

    pa nam krivce sve pokaži

    dok ubice krije tama

    na tebi je beleg srama

  • Trigan

    17.02.2015 08:44
    Poruka Kentauru
    Ukoliko mislite i dalje da budete posmatrači urušavanja celog sistema,kao i propadanja i nestanka vaše sopstvene dece onda ništa.Ako mislite drugačije kontaktirajte me na moj mail:
    micko.lisac@gmail.com da zajedno nešto promenimo.
  • kentaur

    17.02.2015 07:46
    ...a posle tga KONTRAST...
    Mi koji smo zvanicno trazili tada , da se kazne
    sve inspekcije koje su im dale saglasnost za rad,
    ignorisani smo , preceno nam je ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.