Pokrajinska vlada se pita ko je u Razvojnoj banci vratio radnike

Pokrajinska vlada zatražila je danas da se utvrdi ko stoji iza odluke da se deo osoba koje su dobile otpremnine u Razvojnoj banci Vojvodine (RBV) ponovo vrate na posao.
Pokrajinska vlada zatražila je danas da se utvrdi ko stoji iza odluke da se deo osoba koje su dobile otpremnine u Razvojnoj banci Vojvodine (RBV) ponovo vrate na posao.

 

"Pokrajinska vlada ne stoji iza postupanja koje nije zakonito i racionalno, i traži da se utvrde razlozi koji su doveli do takvog postupanja", saopštila je Vlada Vojvodine nakon sednice.

Pokrajinska vlada je tu informaciju usvojila nakon pisanja medija u vezi sa osobama koje su dobile otpremninu u Razvojnoj banci Vojvodine (RBV) nakon čega su navodno ponovo vraćene na radno mesto. VOICE je u utorak objavio da je RBV proglasila gotovo sve zaposlene u toj banci tehnološkim viškom da bi im, pred sam odlazak u stečaj, podelila otpremnine vredne nekoliko stotina miliona dinara.

Kasnije je jedan deo tih radnik ponovo zaposlen u istoj banci koja je u stečaju. Punu saglasnost za isplaćivanje otpremnina dale su i Pokrajinske vlada i Vlada Srbije, a samo nekoliko meseci kasnije, 204 od ukupno

502 radnika te banke koji su dobili otpremnine, ponovo su zaposleni u Razvojnoj banci, nakon otvaranja stečajnog postupka.

Broj angažovanih osoba se postepeno smanjivao, a 24. decembra prošle godine u RBV u stečaju bilo je radno angažovano ukupno 59 osoba.
  • 100%Taksista

    21.02.2015 13:20
    KO?
    JA:::
  • novosađanin

    20.02.2015 08:55
    otpremnina
    Prva javno uzeta otprmnina je g... Ferko kada je sa SPENS-a otišla u GSP. Na reakcije zgrožene javnosti Novosađana, nadležni iz ovih ustanova idijotski su nam objasnili: Možda nije moralno, ali je sve po zakonu!? Ovim su otvorena vrata da i ostalim moralnim imbicilima i stoci bezrepoj(aut. D.J. Vučićević) da gramzivo i nekažnjeno uzimaju ono što su stvorili poreski obveznici.
  • Mićun

    20.02.2015 08:53
    Kad će taj čet...
    Mora da je čika-Doci, čika-Doci...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.