O oralnoj higijeni i prevenciji oboljenja zuba danas u centru

Povodom Svetskog dana oralnog zdravlja, studenti stomatologije će danas, 19. marta, u centru grada, od 14 do 19 časova, deliti savete o pravilnom održavanju oralne higijene i prevenciji oboljenja usta i zuba.

Povodom Svetskog dana oralnog zdravlja, studenti stomatologije će danas, 19. marta, u centru grada, od 14 do 19 časova, deliti savete o pravilnom održavanju oralne higijene i prevenciji oboljenja usta i zuba.

Svaki posetilac štanda imaće priliku da razgovara sa studentima i dobije sve neophodne informacije u vezi sa čuvanjem i unapređenjem zdravlja zuba. Na izloženim eksponatima, kao i napravljenim maketama, studenti će ukazivati na uobičajene greške u održavanju higijene zuba i usta. Najmlađi Novosađani moći će na intersantan i poučan način da savladaju pravilnu tehniku pranja zuba i otklone strah od stomatologa.

Ovom prilikom promovisaće se i praktična nastava studenata. Cilj je da se građani upoznaju sa radom studenata, kao i da se informišu o svim stomatološkim uslugama koje studenti mogu obaviti na Klinici za stomatologiju i to po 50 odsto jeftinijim cenama. Studentski rad je vremenom postao sve više degradiran usled vrlo slabe zainteresovanosti za njihove usluge, te je nastojanje ove akcije i da se podigne svest o kvalitetu rada studenata. Svaka aktivnost studenata kontrolisana je od strane profesora sa Medicinskog fakulteta, te je potpuno bezbedna.

Pored toga, u okviru nedelje koja se bavi promovisanjem oralnog zdravlja, biće održano i predavanje o značaju oralne higijene i to na Klinici za stomatologiju, 20. marta od 9:45 časova. Predavanje je otvoreno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti