Plivački savez Vojvodine dobio najsavremeniju elektroniku

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansirao je sa 5 miliona dinara kupovinu najsavremenije elektronike za Plivački savez Vojvodine.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansirao je sa 5 miliona dinara kupovinu najsavremenije elektronike za Plivački savez Vojvodine.

Elektronika koja će vojvođanskim plivačicama i plivačima obezbediti najprecijznija merenja prezentovana je danas na bazenu Slana bara, a revijalnom takmičenju kojim je puštena u rad, prisustvovala je i Pokrajnska sekretarka za sport i omladinu, gospođa Marinika Tepić koja je ovom prilikom istakla koliko je važno ulagati u savremenu opremu i generalno poboljšanje uslova za treniranje i takmičenje sportista.

"U ovoj predolimpijskoj godini resorni sekretarijat izdvojio je posebna sredstva za unapređenje trenažnih procesa sportista u Vojvodini, I upravo zato smo i pomogli Plivačkom savezu Vojvodine za kupovinu elektronike koja ispunjava sve FINA uslove i koja će našim plivačima pomoći u njihovom treniranju, ali i samim takmičenjima. S obzirom da je ova elektronika mobilna, ubuduće će na svim takmičenjima koji se održavaju u Vojvodini, naše plivačice i plivači imati priliku da tačno izmere svoja vremena i postignu norme za velika međunarodna takmičenja, što do sada nije bio slučaj i oni su obično morali da putuju u inostranstva ili da iznajmljuju neophodnu elektronsku opremu", navodi ona.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansirao je još 5 miliona dinara kupovinu partera za Gimnastički savez Vojvodine koji će biti jedini sertifikovan u zemlji, a sredstva je dobio i Vaterpolo savez Vojvodine koji će kupiti golove za sve vojvođanske vaterpolo klubove. Značajna sredstva za dodatni program dobio je i Kajak kanu savez Vojvodine za kupovinu 5 čamaca četvoroseda za mlađe kategorije, promovišući ovu novu diciplinu, a uz prethodne godine već obezbeđenih 2.1 milion dinara za prvih 5 ovakvih čamaca.

  • 04.06.2015 06:02
    A, ko ne zna čika Mirka?
    Super, hajde neka bude korišćena sa uspehom.
  • 03.06.2015 19:43
    Plivanje
    BRAVO!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.