Manje divljih taksista na novosadskim ulicama

Saobraćajna inspekcija je ove godine privremeno oduzela sedam taksi vozila čiji vlasnici nisu imali odobrenje da se bave taksi prevozom.
Saobraćajna inspekcija je ove godine privremeno oduzela sedam taksi vozila čiji vlasnici nisu imali odobrenje lokalne samouprave da se bave taksi prevozom.

"Istovremeno je 15 taksi vozila isključila iz sabraćaja i privremeno oduzela saobraćajnu dozvolu i registarske tablice. Oduzeti automobili su na čuvanju u JKP "Parking servis", što neregistrovanog taksistu po danu košta 184 dinara do pravosnažne presude Prekršajnog suda". navodi glavni saobraćajni inspektor pri Gradskoj upravi za inspekcijske poslove Siniša Vujinović.

Saobraćajna inspekcija je, po njegovim rečima, na poslednjoj licitaciji, održanoj u aprilu prodala 12 taksi vozila i novac od prodaje, 300.000 dinara, uplatila u budžet Srbije. "Inspektori za bilo koji otkriveni prekršaj iz oblasti auto-taksi prevoza putnika podnose prekršajne prijave. U kontroli mogu i privremeno oduzeti taksi vozilo do okončanja pravosnažne presude Prekršajnog suda, a u zavisnosti od učinjenog prekršaja, mogu taksi vozilo isključiti iz saobraćaja na pet ili deset dana", kaže Vujinović.

Posmatrajući podatke o prekršajima u auto-taksi prevozu, naglasio je da je njihov broj znatno manji u odnosu na ranije godine, što je, ističe, zasluga saobraćajnih inspektra koji 24 časa prate rad taksista. Kontrola će, naglasio je, biti pojačana tokom muzičkih festivala "Tamburica fest" i "Ezgit".
"Prošle godine je iz saobraćaja isključeno 31 vozilo, dok smo ih 2010. godine isključili 449. Prošle godine smo privremeno oduzeli 14 taksi vozila, a 2010. godine 83", navodi Vujinović.

Kazao je da je inspekcija nedavno za kratko vreme uspela da prikupi podatke, pa je oduzela dva putnička vozila na relaciji Novi Sad – Beočin, a jedno vozilo na toj liniji isključila iz saobraćaja na pet dana. Na relaciji Novi Sad – Futog saobraćajni inspektori su privremeno oduzeli jedno putničko vozilo, a dva su isključena iz sabraćaja na pet dana.

"Deo vozila je privremeno oduzet na osnovu izjava putnika da im je naplaćen prevoz, a taksi vozila nisu imala taksi obeležja za prevoz putnika, postavljenu taksi tablu, ugrađen taksimetar i istaknut cenovnik usluga", dodaje Vujinović.

  • Zrtva No 1000000

    04.11.2015 22:45
    Danas platila 820 din, za 10 min voznje. "Legalan nelegalac". Sta mu mogu? Nista, covek ima firmu na svoje ime...
  • Taksista ns

    23.06.2015 05:31
    bar pocinje
    Pomaka ima ali to je tek 10% onoga sto treba. Veci problem od divljih su oni neragularni taksisti prvenstveno u SOS udruzenju. Tamo pola njih nema papire, legitimacije, ispit poznavanja grada itd. Ukupno mozda ima 800 regularnih taksista od skoro 2000 u NS. Gradonacelnik ne zeli da ispuni zakonsku obavezu promene gradske odluke. Nema politicke volje za to. Sivilo je majka? Dilova vlasnika udruzenja sa gradskim vecnicima ima da se broja i vrste ne zna! Pa velik broj kolega radi bez racuna recimo. Poreskih duznika (milionskih) da ne pominjem.
  • 22.06.2015 13:23
    s.o.s taksi opravdava naziv, glavna im je uloga da slepaju jedni druge u udruzenju

    a o raznoraznim kopijama DELTE (mada ne vidim zasto bas nju, kad su svima iste cene) da ni ne govorim (bELTA, DELia)

    more samo letva

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti