Pomozimo nabavku novih kolica za devetogodišnjeg Radeta Šijaka

Posetioci Štranda imaće priliku da u ponedeljak novčanim prilozima pomognu nabavku novih invalidskih kolica za devetogodišnjeg Radeta Šijaka iz Kovilja.

Posetioci Štranda imaće priliku da u ponedeljak novčanim prilozima pomognu nabavku novih invalidskih kolica za devetogodišnjeg Radeta Šijaka iz Kovilja.

Radetova borba za život traje praktično od samog rođenja, kada je 13. dana doživeo kliničku smrt. Sreća porodice Šijak posle njegovog izlaska iz kome kratko je trajala, pošto mu je dijagnostifikovana cerebralna paraliza, a kasnije i epilepsija.

Situaciju dodatno otežava i to što su dečakovi roditelji nezaposleni. Rade je ove godine završio drugi razred Osnovne škole "Laza Kostić" u Kovilju i omiljen je među decom.

Novac koji bude sakupljen u okviru akcije Humani ponedeljak Gradskog zelenila biće upotrebljen za nabavku novih invalidskih kolica za Radeta Šijaka, jer su stara postala mala, ali i za finansiranje dodatnih terapija.

  • @Dada

    17.08.2015 06:50
    Pa gde si Dado, jesi živa? Nisam znala da ima interneta tamo gde si otišla?
  • dada

    16.08.2015 17:06
    Rade ima pravo na invalidska kolica
    Rade ima pravo na invalidska kolica.Dovoljno da lekar specijalista fizikalne medicine ili neurolog ispuni obrazac OPP,te komisija filijale PIO overi . (vidi str.39/40)
    http://rfzo.rs/download/pravilnik-pomagala2012.pdf
  • 16.08.2015 08:17
    Da. Migrantima lekarski pomoć, a našoj bolesnoj deci ništa. Hvala Srbijo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti