Povorka tišine danas za "Labudovu pesmu"

Grupa "2 minuta tišine" organizuje danas, 18. oktobra, još jednu "Povorku tišine", ovaj put za oproštaj od Bise i njenih labudića.
Grupa "2 minuta tišine" organizuje danas, 18. oktobra, još jednu "Povorku tišine", ovaj put za oproštaj od Bise i njenih labudića.

Povorka se okuplja u 15:45 na Trgu slobode kod Katedrale, a u 16 časova počinje protest "Labudova pesma", rekao je za 021 Vladimir Jovanović iz grupe "2 minuta tišine".

"Ovo je komemorativni protest, odnosno dostojanstven način da mi građani Novog Sada i svako ko je pogođen onim što se dogodilo, uputimo poslednji pozdrav Bisi i njenim labudićima. Smatramo da je potrebno ovo da se učini jer je nestao jedan od prepoznatljivih simbola našeg grada. Isto tako želimo da ukažemo na neophodnost utvrđivanja odgovornosti za učinjeno nedelo, da se jednom za svagda reši problem pasa lutalica, koji sami po sebi nisu krivi za ovo što se desilo, ali i da se reši problem ograđivanja Dunavskog parka", rekao je Jovanović.

Ruta će biti ista kao i u poslednjih nekoliko nedelja. Ide se od Trga slobode do Dunavskog parka.

Grupa "2 minuta tišine" apeluje na sve koji budu prisustvovali da tokom povorke isključe mobilne telefone.

  • 19.10.2015 07:24
    Миљојко
    Какви минути тишине, треба елиминисати псе луталице на све могуће начине и свим средствима.
  • Orwell Vegan

    18.10.2015 09:01
    Trebalo se ranije buniti
    Zato sto su zivotinje drzane u zarobljenistvu radi zabave ljudi. Ko ste vi da uzivate u zatocenim zivotinjama, razmislite se malo. Ti labudovi jesu NS simbol, ali simbol bezosecajnosti Novosadjana. Jos ima nabedjenih koji pricaju kako je to kultura svojstvena Novom Sadu. To nije nikakva kultura vec prostakluk i ljudska nadmenost.
  • pasha

    18.10.2015 08:11
    niko da kaze istinu
    a to je da su labudovima u prirodi da lete i kad ostete opasnost oni odlete, ali posto mi gradjani NS zelimo labudove kao ukras u parku, morali smo im podsecati krila, i sa podsecenim krilima ptice ne mogu da odlete. Tako da setnja treba da bude protiv nas ljudi koji unistavamo ptice zarad naseg uzivanja...
    Jako smo sebicni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.