"Vodovod" servis kamere platio kao pet novih

"Vodovod i kanalizacija" platio je popravku dve kamere skoro 100.000 evra, piše "Blic".
Kako navodi izvor ovog lista, reč je o kamerama za snimanje unutrašnjosti kanalizacionih cevi koje pomažu u otkrivanju mesta gde je došlo do havarije. Jedna takva kamera košta 11.000 evra, pa je za servis dve kamere "Vodovod" mogao da kupi gotovo 10 novih.
 
- Kamere su poslate na servis dva puta, jednom mesec i po dana pre izbora, a drugi put petnaestak dana pred izbore, i to je po kameri plaćeno pet puta više od njene vrednosti - navodi izvor iz "Vodovoda".
 
Kako kaže, te kamere stare su oko dve godine i bile su u odličnom stanju. Tvrdi da se one ne koriste toliko često na terenu, pa je gotovo neverovatno da se pohabaju u tako kratkom periodu.
 
U "Vodovodu" navode da su im to jedine dve kamere za unutrašnje snimanje kanalizacionih cevi. Oni tvrde da kamere nisu popravljane dva puta, već da su servisirane samo jednom.
 
- Ove godine rađen je servis obe kamere zbog kvara elektronike i popravka je plaćena oko četiri miliona dinara jer je bila van garantnog roka - kaže Davor Santrač iz "Vodovoda".
  • SOFTWER

    10.06.2016 11:33
    A ŠTA SA SOFTVEROM
    Redovno pratim tendere iz IT oblasti, a oni koje je objavio novosadski VODOVOD su stvarno nešto posebno. Naime, prvo sam bio iznenađen činjenicom do koje mere su isti podešeni za konkretne izvođače, a kako je to slučaj kod većine JKP, prihvatio sam činjenicu "ovo je Srbija". Šok je usledio kada su objavljeni rezultati i vrednost poslova. Prvo su nabavljali program za PISARNICU i isti su platili više miliona dinara, potom program za UPRAVLJANJE ZALIHAMA, opet
    više miliona. Na kraju je išlo POVEZIVANJE ta dva programa, opet više miliona. Svakako da je išao i tender za ODRŽAVANJE sistema, pogađate, opet mnogo miliona dinara. Čak i da uzmemo najkvalitetnije SW proizvode ove problematike, preplaćeno je bar 5 puta!!!
  • dule

    10.06.2016 10:24
    A kontam da pročitamo za 2 meseca vest kako se privatizuje Vodovod da bi se javilo 100 komentara kako ni slučajno ne treba prodati nego trebaju pošteni ljudi da dođu u firmu.

    Pa eto, nama već desetlećima ne uspeva da nađemo te poštene ljude.
  • Сремац

    10.06.2016 00:05
    ДИПЛОМАЦ
    Допунио бих само истинити редослед догађаја који је навео "Stručnjak export-import".Наиме,заборавио си веома важну чињеницу да је ЖУГИЋ БИО ШОФЕР Бранка Бјелајца са чувеним турама по Азурној обали у потрази за стратешким партнером.Данас је он са Дипломом "високообразовне институције" купљене за кратко време по узору на високе функционере ове Државе.Могу да се кладим да он нема појма шта је бизнис план или студија о изводљивости ,али је зато МЕНАЏЕР НЕЧЕГА.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti