Radosno detinjstvo se cepa na osam delova, biće osam direktora

Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" od naredne školske godine biće podeljena na osam predškolskih ustanova, saznaje 021.

Svaka od njih imaće maksimalno do 100 vaspitnih grupa i svog direktora.

Dakle, umesto dosadašnjeg jednog biće osam direktora i ukupno četiri pomoćnika. Prema saznanjima 021, dogovoreno je da pet direktora da SNS, a tri SPO.

Takođe, nijedna od novoformiranih ustanova neće zadržati postojeći naziv "Radosno detinjstvo", već će imena dobiti po dečijim piscima. Svih osam celina će ostati pod ingerencijom grada, a verifikacija ove ideje očekuje se najkasnije do početka leta.

Prema rečima nadležnih, ovakav model trebalo da rastereti postojeći sistem, a to podrazumeva i otpuštanja viškova koji su nagomilani u administraciji u centralnoj upravi. Takođe, sva deca koja ne upišu neki od gradskih vrtića biće raspoređena u neki od privatnih subvencionisanih obdaništa.

Kako za 021 potvrđuje Član gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić, već na narednoj sednici Skupštine Grada pripremaće se teren za donošenje odluke o transformaciji "Radosnog detinjstva" na osam delova, a broj zaposlenih neće biti povećan.

"Poslednjih šest godina pokazalo se da je predškolska ustanova u ovakvoj organizaciji glomazna i teret za Grad Novi Sad. Osim što zakon predviđa najviše 100 grupa u ovakvim ustanovama, a mi imamo daleko više, transformacija će će omogućiti jednostavniji i efikasniji rad, kao i veću konkurenciju među ustanovama. Takođe, Grad će razmisliti da li će se u budućnosti stvoriti uslovi za javno-privatno partnerstvo u slučaju predškolske ustanove, a neki gradovi u Evropi mogu nam poslužiti kao primeri kako to kod njih dobro funkcioniše", navodi Jelić za 021.

Centralna kuhinja će i dalje posluživati svu decu, sada raspoređenu u pomenutih osam ustanova.

Radosno detinjstvo je po sadašnjem modelu podeljeno na devet pedagoških (radnih) jedinica i u svom sastavu na teritoriji Novog Sada i prigradskih naselja ima 69 vrtića sa 663 vaspitno-obrazovne grupe. Pod sadašnjim nazivom funkcioniše od 31. decembra 1968. godine.

  • Sramota

    01.11.2017 23:15
    Sramota
    Sramota!
  • Mislilac

    17.12.2016 21:16
    Svetlo
    Ko izađe poslednji iz Novog Sada neka ugasi svetlo!!!
  • svetlost

    16.12.2016 00:42
    Oprostite sta ce se tu rasteretiti i sta ce grad dobiti kad sem direktora ostaje sve isto, mudri ste akli i glupi sa ovim obavestavanjem. Imate visak administracije i sad ga se pod kapom nebeskom resite na isti nacin, imacete isto dece ko i do sad, placacete privatnicima kao i do sad , placacete dugove za osam kao i do sad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti