Apelacioni sud: Grad oštetio inspektora Pandurova

Apelacioni sud u Novom Sadu doneo je prvu pravosnažnu presudu za lice povezano sa uzbunjivačem, a u korist Zorana Pandurova koji je zaposlen u komunalnoj inspekciji Novog Sada.
Apelacioni sud: Grad oštetio inspektora Pandurova
Foto: 021.rs
Prvostepeni, Viši sud je ranije utvrdio da je Grad Novi Sad, odnosno gradska Uprava za inspekcijske poslove izvršila štetnu radnju prema Pandurovu i naložio da mu se isplati 180.000 dinara zbog pretrpljenog straha i povrede časti i ugleda, piše Pištaljka.
 
Zoran Pandurov je kolega i kum uzbunjivačice Marije Beretke koja je pre mesec i po dana od istog suda dobila prvu pravosnažnu presudu u Srbiji po Zakonu o zaštiti uzbunjivača, takođe protiv Grada Novog Sada.
 
Pandurov je u postupku dokazao da je zbog pomaganja i savetovanja Beretke kako da izvrši uzbunjivanje i ukaže na nezakonitosti u radu Uprave za inspekcijske poslove bio raspoređivan na druga radna mesta koja nisu u skladu sa njegovim radnim iskustvom i kvalifikacijama.
 
Kako je posvedočila na sudu, uzbunjivač se obratila za savet Pandurovu kada se našla u situaciji da arhivira predmete koje njen načelnik obustavlja službenom beleškom, odnosno da pomaže u prikrivanju prekršaja. Nakon što joj je, kao pravnik ukazao da zbog toga može trpeti posledice i da to predstavlja krivično delo, Beretka je nezakonitosti koje je uočila prijavila policiji. Kada se saznalo da je uz podršku i pravnu pomoć kolege Pandurova prijavila nezakonite radnje svojih šefova, oboje su premešteni na druga, lošija, radna mesta.
 
Zoran Pandurov je iz odseka za komunalne sisteme nalogom prebačen da radi u "zelenom pauku", a nakon žalbe novim nalogom da vozi auto po gradu i traži nepropisno parkirana vozila koja će pauk pokupiti, iako je diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom. Odluke o njihovom premeštaju nisu bile u skladu sa zakonom pa je Marija Beretka, nakon što je bila prebačena u drugu upravu, na stari posao vraćena presudom u radnom sporu, a Zoran Pandurov privremenom merom Višeg suda nakon što je podneo tužbu u vezi sa uzbunjivanjem.
 
Policija je, vršeći pretres arhive Uprave za inspekcijske poslove, našla falsifikovanu dokumentaciju koja je sada dokazni predmet u postupku koji se protiv tadašnjeg načelnika Uprave za inspekcijske poslove Vladimira Balabana vodi za zloupotrebu službenog položaja. Beretka je ukazivala da Balaban i njegovi saradnici ukidaju prekršajne naloge privilegovanim vlasnicima nepropisno parkiranih vozila kao i da određene predmete drže u fiokama do zastarenja. 
 
Više o ovoj temi čitajte OVDE.
  • Dragi

    14.07.2017 20:45
    A saradnici
    A imena Balabanivih saradnika su?
  • 021

    14.07.2017 20:44
    kum nije dugme
    A od kume .....180000 hilada .Da se nađe.
  • S lazov

    14.07.2017 20:30
    ?
    A gradjevinsku inspekciju ne smete da dirate? Ha.ha.ha...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.