Kružni tok i definitivno kod Spensa, za sada bez rešenja sa fontanom

Kruža raskrsnica na uglu Cara Lazara i Fruškogorske će biti sagrađena, ali neće biti muzičke fontane u njenom centru, saznaje 021.
Kružni tok i definitivno kod Spensa, za sada bez rešenja sa fontanom
Foto: 021.rs

Gradonačelnik Miloš Vučević je naveo da na raskrsnici neće biti ni spomenika Nikoli Tesli, što je bio njegov predlog.

On je za 021 naveo da je to njegov politički stav oko budućeg izgleda ugla Bulevara cara Lazara i Fruškogorske, dok urbanisti imaju drugačije mišljenje.

"To neće biti muzička fontana. Ja sam predložio da tu bude spomenik Nikoli Tesli, zbog blizine Univerziteta i zbog toga što je Tesla svojevremeno proglašen za počasnog građanina Novog Sada, ali su mi urbanisti rekli da to nije dobro rešenje jer bi ometao pregled raskrsnice i građani ne bi mogli da mu priđu zbog saobraćaja", kaže Vučević.

Podsetimo da se o ideji o gradnji muzičke fontane na Limanu II saznalo pre nekoliko meseci prilikom tendera za izbor projektanta za gradnju kružnog toka. Naime, o kružnom toku se priča već nekoliko godina kao o rešenju koje su urbanisti i saobraćajni stručnjaci predložili jer su procenili da sadašnja raskrsnica ne obezbeđuje dobar i pregledan protok saobraćaja.

Međutim, iznenađenje je bilo to što je Uprava za građevinske investicije na tenderu od projektanta tražila da nacrta i fontanu. Na kraju je tender završen time što je projektovanje dodeljeno firmi "MHM-projekat", koja se i pre javne nabavke spominjala kao neko ko bi mogao da radi ovaj posao, jer je na Jutjubu objavljena simulacija kružnog toga sa fontanom, urađena po narudžbini baš ovog preduzeća.

Ovih dana bi trebalo da se završi rok u kojem je "MHM-projekat" trebalo Gradu da dostavi projekat, a od daljih poteza Uprave, koji podrazumevaju tender za izvođenje radova, videće se da li je fontana definitivno obrisana iz planova.

  • Bojana

    05.10.2022 22:59
    Oj fontano mila moja draga,
    Di nestade ti bestraga :(
  • Ja

    31.05.2018 07:46
    @vozač

    Prijatelju, njima da daš sliku, zakon i video, oni neće shvatiti o čemu pričaš.

    Evo simulacije kružnog toka sa više traka gde se to jasno opisuje i upravo prvi primer šta ne treba raditi je klasičan primer naših budala na putevima koji misle da ne treba da se prestroje pre izlaska.

    https://youtu.be/zG3ghj_nOwQ

    Ali šta znaju stranci, naši vozači su poznati kao vrsni eksperti.
  • Ja

    31.05.2018 07:38
    @džigi

    Normalno da će da te pukne kad se ne prestrojavaju idioti u spoljnu pre izlaska, nego izlaze iz te trake očekivajući da će tok da stane zbog njih. Prika, u toj traci nemaš nikakvu prednost ili privilegiju, ne smeš da sečeš ako ima vozila u toku u spoljnoj. Zbog nerazumevanja toga i dolazi do problema. Ispravi taj kružni tok pa razmisli da li imaš pravo da sečeš učesnike u spoljnoj traci. Već sam napisao, to je kao da sečeš iz leve trake i skrećeš desno na redovnom putu. Prvo se prestroj pa izađi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.