Sutra sastanak predstavnika ministarstava i vlasnice Kanala 9

Vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović, koja već devet dana štrajkuje glađu, poručila je da je državi "samo važno da signal Kanala 9 ponovo krene, a da probleme medija u Srbiji želi da stavi pod tepih".
Sutra sastanak predstavnika ministarstava i vlasnice Kanala 9
Foto: 021.rs
Na jučerašnjem sastanku ministra kulture Vladana Vukosavljević i njegovih saradnika, v.d. direktora JP "Emisiona tehnika i veze" (ETV) Branka Gogića i Maje Pavlović, postignut je dogovor o reprogramu duga koji Kanal 9 ima prema tom preduzeću.
 
Ona će se sutra sastati sa predstavnicima Ministarstva kulture, Ministarstva trgovine i turizma i Regulatornog tela za elektronske medije (REM). 
 
"Pokušaćemo da u okviru zakona i svojih nadležnosti pronađemo rešenje a probleme TV Kanal 9", rekao je za Betu državni sekretar u Ministarstvu kulture i medija Saša Gajović.
 
Pavlović je dodala da je njen zahtev bio da sastanku prisustvuju i predstavnici novinarskih i medijskih udruženja, te da će nakon toga odlučiti da li će nastaviti štrajk glađu. U Ministarstvu su je obavestili da to, u ovom trenutku, nije moguće.
 
Vlasnica Kanala 9 traži da sastanku prisustvuju predstavnici medijskih udruženja, jer problemi koji muče ovu lokalnu televiziju jesu problemi koji otperećuju sve emitere u Srbiji. Ona je tražila da sastanku, osim predstavnika medijskih udruženja, prisustvuju i članovi OEBS-a. 
 
"Izgleda da je državi samo važno da program Kanala 9 počne ponovo da se emituje, jer su najviše insistirali da potpišemo Sporazum o izmirenju duga, a probleme medija bi najradije stavili pod tepih. Nameće se samo jedan zaključak: jedino im je važno kako će izgledati izveštaji koje treba da pišu međunarodnoj zajednici, a uopšte ih ne interesuju realni ljudi u Srbiji i rešavanje problema. Pa da li su ministri ovde zbog nas, ili smo mi tu samo da glasamo kako bi se udobno smestili u svoje funkcionerske fotelje? Iako mi je lekar rekao da ovih dana mogu da očekujem da počnu ozbiljni zdravstveni problemi zbog zbog štrajka glađu, ja ne mogu da ga prekinem, niti da počnem sa emitovanjem programa Kanala 9, dok se ne zakaže sastanak, jer je to jedini način da mi mediji dobijemo priliku da stvorimo uslove u kojima ćemo moći da opstanemo", poručila je Pavlović ranije.
 
Vlasnica Kanala 9 u saopštenju navodi i da će dopisom zatražiti prijem kod ministarke pravde Nele Kuburović, kako bi joj iznela "muke sa sudovima u Srbiji", zbog kojih godinama, kako navode, ne mogu da ostvare svoja Ustavom i zakonima zagarantovana prava.
 
Podsetimo da je Kanalu 9 zbog duga od 2,5 miliona dinara prema ETV-u, 18. maja isključen signal. Predstavnici medijskih udruženja su podržala vlasnicu Kanala 9, a više o tome OVDE.
  • Nada

    29.05.2018 13:39
    Gradska a ne regionalna
    Jedna sam od mnogih koji bi pomogli ovoj hrabroj ženi. Ali kako? Ako neko ima dobar predlog kako, iznesite ga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.