Mihajlović: Novi vlasnik ulaže 30 miliona evra u Luku Novi Sad

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima kompanije "DP World" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, novog vlasnika Luke Novi Sad, koji su najavili da će u narednom periodu uložiti 30 miliona evra u Luku.
Mihajlović: Novi vlasnik ulaže 30 miliona evra u Luku Novi Sad
Foto: 021.rs
Mihajlović je navela da će to biti najveća investicija u vodni saobraćaj u Srbiji. Prema njenim rečima, "DP World", koja je jedna od najvećih kompanija na svetu u toj oblasti, imaće svu potrebnu pomoć kako lokalne samouprave, tako i Vlade Srbije, u vezi sa rešavanjem svih procedura potrebnih da bi se ta investicija sprovela.
 
"Plan je da Srbija postane multimodalno čvorište Zapadnog Balkana i da do 2021. godine povežemo Dunav i Savu sa putnim i železničkim Koridorom 10. Zato je ova investicija od velikog značaja za Srbiju", kazala je Mihajlović i dodala da je Srbija zainteresovana za ulaganja u luke Smederevo i Beograd.
 
Izvrši direktor kompanije Rašid Abdula rekao je da je kupovina Luke Novi Sad njihova prva investicija na Balkanu jer su svesni značaja koji Dunav ima u povezivanju Evrope. On je istakao da "DP World" radi u 41 zemlji na šest kontinenata, ima preko 35.000 zaposlenih, sa godišnjim prihodom od više od četiri milijarde dolara.
 
Potpisivanje privatizacionog ugovora planirano je za 6. maj. Kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata kupila je Luku Novi Sad po početnoj ceni od oko osam miliona evra. Na prethodnom tenderu početna cena bila je duplo veća, ali nije bilo ponuda.
  • @koriolan

    18.04.2019 21:55
    Kakve veze ima naziv medjunarodne kompanije sa snsom? Pa ne zove se ona tako samo kod nas pobogu....ja razumem mrznju prema ovom rezimu koji apsolutno ne podrzavam ali nemojte gluposti lupetati
  • Nebojša

    18.04.2019 21:09
    Poslovali pozitivno a krali
    Poslovala je luka pozitivno iako su krali a prodali su je arapima kao i 30.000 ha zemlje za male pare. Oni nece uloziti 30 miliona evra jer nema te obaveze kao ni vremenskog ogranicenja. Rasprodaja koja dokazuje da je SNS po tom pitanju kaoni DS i DSS.
  • Jbt

    18.04.2019 20:43
    Jbt
    Sve ce to otici za mesec dana za autobuse sendvice i dnevnice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti