Još 60 stanova za izbeglice u Novom Sadu

Izbegličkim porodicama koje su ostale "ispod crte" na konkursima za stanove koji se grade u Veterniku i Futogu, data je prilika da konkurišu za već gotove stambene jedinice u okviru potprojekta koji organizuju Republički komeserijat za izbeglice, Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru i gradovi i opštine Srbije.
Još 60 stanova za izbeglice u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Banka Saveta Evrope odobrila je dodatnih 230 stanova širom Srbije, od kojih će 60 biti na raspolaganju u Novom Sadu. Budući korisnici bi sklapali ugovor o zakupu stana na šest meseci sa Komesarijatom za izbeglice, a kada izmire svoje obaveze, taj zakup će moći da produže ili da podnesu zahtev za otkup, na 25 godina i to u mesečnim ratama bez kamate. 
 
Investitori koji već imaju gotove stane na tržištu kao i drugi koji se bave prometom nekretnina pozvani su da daju ponude za otkup stanova. Cena može da bude maksimalno 810 evra po kvadratnom metru. Stanovi moraju da zadovoljavaju uslove za stanovanje, neophodno je da budu uknjiženi i da imaju odgovarajuću kvadraturu. 
 
Kupovina stanova u okviru ovog potprojekta trebalo bi da bude objavljena do septembra, a javni poziv do kraja godine.
  • Tincica

    20.08.2019 14:08
    Gde konkurisati za ove stanove?
  • Komifo

    24.06.2019 20:10
    i pošto znam da ne čitate nego hejtujete....plac je dao grad(livade zapuštene) a finansira EU
    stanovi se otkupljuju i nema za dž..
    uslov je da nemaju ništa na svom imenu....
    ende
    purgerNS

    A hoće li ih grad i EU poslati busevima negde drugde kad se sledeći put okupe da slave svoje ratne zločince, ili da njaču oko Kosova, ili da mantraju kako je xy stvar protiv 'Boga i porodice',?
    Iskreno meni su draže sirijske izbeglice, oni su isti takvi zaostali ali barem ne baljezgaju da smo braća.
  • purgerNS

    24.06.2019 16:22
    idemooo domaći..
    Domaci 24.06.2019 • 14:58
    Mnogi Vojvodjani S PRAVOM imaju NOSTALGIJU prema vremenima Austrougarske. Jer je vladao RED. I Vojvodina se RAVNOMERNO GRADILA I RAZVIJALA. A onda je doslo "oslobodjenje"...I nema veze da li su u pitanju domaci Srbi, Madjari, Slovaci, Rusini...Svi smo dobro osetili rezultate vladavine "juznjaka". S ovim sto se radi, samo ce se produbiti razlike - stvoriti veci razdori. I opet za neke buduce sukobe.

    a lepi moj nostalgičaru ovdašnji..samo da te podsetim da je prvi vodovod u stanove ovde uveden 1936 godine,da se i do 60-ih nosila voda sa bunara..da je bulevar oslobođenja izgrađen sredinom 60-ih isto kad i limani...
    da je Novi Sad porušen i napušten pre samo 150 godina..i da od tad nastaju "starosedeoci"
    a ako imaš nostalgiju za knK monarhijom onda znači da imaš preko 100 godina
    današnji starosedeoci Novog Sada su kolonizatori od 1918 i drugovi iz 1945
    daklem,ne prdi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.