FOTO, VIDEO: Oluja napravila haos u Novom Sadu, otpao deo limenog krova sa Agrovojvodine

Oluja koja se nadvila nad Novim Sadom i okolinom, posle 17:30 časova, napravila je veliku štetu.
FOTO, VIDEO: Oluja napravila haos u Novom Sadu, otpao deo limenog krova sa Agrovojvodine
Foto: 021 (Marta Janoši, Nikola Kopilović, 021.rs)

Pojedini putevi i saobaćajnice su zakrčeni zbog padanja grada, a delovi grada i prigradskih naselja su ostali bez struje.

Zbog jakog olujnog nevremena obarano je drveće u svim delovima grada - od Novog naselja i Satelita, preko Limana i Štranda, gde su se posetioci plaže razbežali ili sakrili ispod Mosta slobode, do svih okolnih prigradskih naselja.

Drveće je padalo svuda po gradu, kao i granje, a više automobila je oštećeno u svim kvartovima. Prema onome što pišu Novosađani, drveće je palo na automobile na Limanima, Satelitu, Ribarcu, a navodno je oštećeno i jedno vozilo policije ili žandarmerije na Petrovaradinskoj tvrđavi. 

U Gradskom zelenilu kažu da je pet njihovih ekipa na terenu, da je najviše štete bilo na Futoškom putu i Tvrđavi, ali da niko tom prilikom nije povređen.
 
"Veće intervencije imali smo u blizini "Lovotursa", na prilazu Petrovaradinskoj tvrđavi, gde je stablo palo na vozilo Žandarmerije. Na samom prostoru Tvrđave vetar je oborio dva stabla. Najviše posla ima na Futoškom putu, gde su stabla pala na uglu sa ulicom Nikole Tesle i u blizini "Univereksporta", a uklanja se i veliki broj palih grana, kako bi se normalizovao saobraćaj i kretanje pešaka. U ulici Stevana Momčilovića drvo je palo na vozilo, a zbog pada stabla na dalekovod jedan deo Futoga trenutno je bez struje. Oborenih stabala ima i na Limanu 4 – na Bulevaru Despota Stefana (kod škole "Žarko Zrenjanin"), u Industrijskoj ulici, kao i na Telepu – na uglu Šarplaninske i Stanoja Glavaša i u Heroja Pinkija 92", navode iz ovog preduzeća i dodaju da će posledice olujnog vetra otklanjati i tokom noći.
 

Kako su nam javili građani, jak vetar je pomerao kontejnere u mnogim ulicama, kao što su Bulevar Evrope i Hadži Ruvimova.

Kako su 021.rs javili građani, sa zgrade Agrovojvodine na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara otpao je deo limenog krova, a u Futogu je oluja polomila i betonsku banderu u Omladinskoj ulici, zbog čega je taj deo ostao bez struje.

Osim od Gradskog zelenila, za sada nema drugih informacija o pričinjenoj šteti.

Za deo fotografija koje su nam slali čitaoci, zahvaljujemo se Nebojši Goliću, Mariji Maleš, Svetlani Popadić Ridanović, Bubi Erdeljan, Bojani Delić i drugim.  

Redakciji 021.rs na e-mail radio021@021.rs možete poslati fotografije štete koju je napravila oluja.

  • sećam se

    09.07.2019 13:39
    oluje su UVEK TAKvE BILE
  • IzGrcke

    08.07.2019 13:21
    Jel realno da masa mesa politiku i nevreme? Haahah kakav skup zutih i plavih botova.. neki bilde spominje izbore za MZ a tema je nevreme.... da nije AV ili Djiki krivi sto je palo toliko kise? Boze me saduvaj kakvi ste to ljudi hahahha
  • Bobo Čorbo

    08.07.2019 12:29
    Sneg pokrio sramotu, košava smrad oduvala? Samo u pesmi. A u stvarnosti dobijamo komunalnu miliciju da se još smradova uhlebi pred izbore

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti