Čistiće se kamena fasada zgrade Srpskog narodnog pozorišta

Kamena fasada Srpskog narodnog pozorišta naredne godine trebalo bi da bude sređena i oprana.
Čistiće se kamena fasada zgrade Srpskog narodnog pozorišta
Foto: 021.rs
Za potrebe sanacije kamene fasade, izabrana je ponuda firme "Arko-enterijer", koja će izraditi projekat na osnovu kog će se raditi čišćenje i konsolidacija. 
 
Procenjena vrednost ove javne nabavke bila je 500.000 dinara bez PDV, ali je izabrana firma pobedila sa ponudom upola nižom od procenjene - 225.000 dinara bez PDV.
 
Istovremeno, ispituje se na koji način će se sanirati fasada Srpskog narodnog pozorišta. Taj posao radiće Tehnološki fakultet, jedini ponuđač na tenderu, po ceni od 890.000 dinara bez PDV. Na fakultetu je da analizira trenutno stanje kamenih fasada i da preporuči metode i sredstva za čišćenje i zaštitu. 
 
Inače, novac za izradu projekta obezbedila je Pokrajinska vlada.
  • Pitam

    06.12.2019 08:32
    Se pitam
    Jesu li radove dobili oni isti što su fasadu Banovine izbušili i obojili školskim temperama?
    Tipujem da je sledeća zgrada Pošte.
  • Nikola

    05.12.2019 10:11
    ONAKO, USPUT
    Eto taman prilike da se sramotno rekonstruisano stepenište kod glavnog ulaza SNP popravi valjano. Ovo urađeno prošle godine je katastrofa - delimično sanirano, ukrivo slagane ploče, kontranagibi napravljeni pa se skuplja voda. Užas. Sad se taman uklapa u sliku trga ispred SNPa i čini jedno kompletno ruglo.
  • pera

    05.12.2019 09:31
    napredne vlasti su okrecile kamen oko u belo i stavili sarene led lampe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti