Šta znači izuzimanje FK Vojvodine iz privatizacije?

Izuzimanje Fudbalskog kluba Vojvodina iz privatizacije znači da će se ubuduće gradski i pokrajinski čelnici više mešati u sport, ali i garanciju da klub sa "Karađorđa" niko neće moći da ugasi zbog lošeg poslovanja.
Izuzimanje Fudbalskog kluba Vojvodina iz privatizacije znači da će se ubuduće gradski i pokrajinski čelnici više mešati u sport, ali i garanciju da klub sa "Karađorđa" niko neće moći da ugasi zbog lošeg poslovanja. Kako za 021 kaže predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, u Ministarstvu razmatraju predlog da se trajno isključi mogućnost prelaska novosadskog kluba u vlasništvo privatnika.

"Ministarstvo za sport i omladinu razmatra naš predlog za izuzimanje Vojvodine iz procesa privatizacije i već smo dobili načelan odgovor da će naša inicijativa naići na odobravanje države. Poenta svega ovoga je isključenje mogućnosti da neko svojom voljom i lošim poslovanjem ugasi nešto što je svakako jedan od simbola Novog Sada", navodi predsednik gradskog parlamenta.

Prema Jovanovićevim rečima, u upravnim odborima Partizana i Crvene zvezde političari zauzimaju bitna mesta i vode glavnu reč u vođenju najvećih beogradskih timova. On se slaže da politika i sport treba da funkcionišu odvojeno, ali jače zalaganje grada je jedina garancija da će crveno-beli ostati kao institucija grada. "Grad neće ovim aktom postati osnivač Vojvodine, niti će preuzeti neka prava, da budem krajnje jasan. I sadašnja platforma dozvoljava mešanje politike u sport, kao što možemo da vidimo na primerima Partizana i Zvezde, gde politika itekako ima uticaja na fudbal. Mi želimo da taj uticaj iskoristimo za sigurnu budućnost Vojvodine", obećava Jovanović.

Prema njegovim rečima, postoje mnogi primeri evropskih klubova koji imaju jake veze sa svojim lokalnim samoupravama. Jovanović smatra da naša država i naš fudbal ipak nisu na nivou engleskih klubova, u kojima je svaki uticaj politike zabranjen.

"Mnogi se pozvaju na to da tako nešto ne bi prošlo u, na primer, Engleskoj, ali zaboravljaju da ti isti Englezi imaju ligu od 1888. i imaju sasvim drugačije standarde i principe od nas odavde", kaže Aleksandar Jovanović.

Inicijativu da se FK Vojvodina izuzme iz privatizacije pokrenuo je sam klub, a ovu ideju podržao je Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije. Predlog se našao na dnevnom redu Skupštine grada na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine. (M.S.)

  • Dr

    27.06.2011 11:52
    ubuduće
    ........Kao u pravoj mafijaškoj državi
  • Čegi

    27.06.2011 05:34
    Debilana
    To znači da ne može propasti, ali takođe znači da nikada ništa neće osvojiti pošto lokalna samouprava nema para da finansira fudbalski klub. Dakle iz najbolje namere napravićete glupost i stvorićete generacije frustriranih navijača.
  • Pedja

    26.06.2011 20:08
    .
    Au kolko vas je ovde?

    Dodjite na stadion, tako se otezava put mesetarenju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti