Objavljena mapa najboljih namirnica po zemljama Evrope, u Srbiji izdvojene dve stvari

Gastro vodič Taste Atlas objavio je mapu Evrope koja prikazuje koji su to prehrambeni proizvodi najbolji u svakoj pojedinačnoj zemlji.
Objavljena mapa najboljih namirnica po zemljama Evrope, u Srbiji izdvojene dve stvari
Foto: Pixabay
Za Srbiju su to pirotski kačkavalj i šljivovica. 
Za Hrvatsku su istaknuti slavonski pršut, paški sir i vrsta vina Plavac mali, za Crnu Goru njeguška pršuta, a za Severnu Makedoniju ohridska pastrmka. 
Za BiH je to livanjski sir.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TasteAtlas (@tasteatlas)

OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • Živka Jovanović

    17.05.2024 08:07
    Kajmak
    Ono po čemu je Srbija najpoznatija je kajmak. Najlepši na svetu.
  • Gagi

    12.05.2024 11:17
    Gagi
    Pošteno i ispravno jer sve ostalo je Turska i Germanska gastronomija koju imamo u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi