Premijera filma Miše Radivojevića

Novi film Miloša Miše Radivojevića "Kako su me ukrali Nemci" imaće danas svetsku premijeru na festivalu Sinema siti.

Novi film Miloša Miše Radivojevića "Kako su me ukrali Nemci" imaće danas svetsku premijeru na festivalu Sinema siti.

Film će biti prikazan u bioskopu Arena sinepleks, a ekipa filma predstaviće se publici posle projekcije, za koju su ulaznice odavno rasprodate. Ostvarenje Miše Radivojevića, kome je ovo 16. film, učestvuje u domaćoj takmičarskoj selekciji "Nacionalna klasa".

Glavne uloge igraju Svetozar Cvetković, Jelena Đokić i Daglas Henshol. U ansamblu su i Dara Džokić, Miodrag Krstović, Vojislav Brajović, Branimir Popović, Gordan Kičić, Boris Isaković, Nada Šargin i drugi. Za ovu dramu sa autobiografskim elementima (u trajanju od 140 minuta) Radivojević je na scenariju sarađivao sa Vladislavom Vojnović i Svetozarom Vlajkovićem.

"Kako su me ukrali Nemci" predstavlja deo trilogije, koju čine i dva prethodna Radivojevićeva ostvarenja - "Buđenje iz mrtvih" i "Odbačen". Radnja filma vraća se iz 1991. godine u period Drugog svetskog rata, kroz flešbekove glavnog junaka Aleksa (Cvetković), usamljenog i nedovoljno afirmisanog sredovečnog pisca. On priča o svom detinjstvu šestogodišnjoj devojčici Romi, koju mu je ostavila nekadašnja prijateljica i koju pokušava da odvede u Centar za socijalni rad. Kada je Aleks bio mali porodica ga je zapostavila, zaokupljena komunističkom idejom spasavanja sveta, te je brigu o dečaku preuzeo nemački oficir Verner (igra ga škotski glumac Henshol), sa kojim ljubavnu aferu ima dečakova majka (Đokić).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti