Radovi u centru menjaju režim saobraćaja: Zatvaraju se saobraćajne trake, autobusi menjaju stanice

Radovi na kanalizacionoj mreži na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Jevrejske počinju danas, 1. marta, a doći će i do privremene izmene u saobraćaju na delu Bulevara Mihajla Pupina i u Uspenskoj ulici.
Radovi u centru menjaju režim saobraćaja: Zatvaraju se saobraćajne trake, autobusi menjaju stanice
Foto: 021.rs
Kako poručuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, radovi započinju spajanjem novoprojektovane kanalizacije na postojeći šaht koji se nalazi u raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina, Jevrejske i Uspenske ulice, kao i izgradnjom autobuske niše u Uspenskoj ulici i pešačkog dela do Uspenske crkve. 
 
Ovi radovi trebalo bi da budu gotovi za oko 15 dana.
 
Tokom ovog perioda, predviđeno je zatvaranje desne kolovozne trake na Bulevaru Mihajla Pupina, na deonici od bioskopa Arena do raskrsnice sa Jevrejskom ulicom. Saobraćaj će biti preusmeren na levu kolovoznu traku (posmatrano ka Jevrejskoj ulici).
 
Za vozila koja se kreću Jevrejskom ulicom (na prilazu Bulevaru Mihajla Pupina), ukinuće se jedna saobraćajna traka za skretanje u levo.
 
Postojeća autobuska stajališta kod Bazara i kod Srpskog narodnog pozorišta neće biti u funkciji u ovoj fazi radova i biće izmeštena na novu lokaciju izvan gradilišta.
 
Za vozila koja se kreću iz pravca Masarikove ulice ka Bulevaru Mihajla Pupina, biće zabranjeno polukružno okretanje na raskrsnici sa Jevrejskom ulicom.
 
Prilikom radova na izgradnji autobuske niše u Uspenskoj ulici i pešačkog dela do Uspenske crkve, za saobraćaj će biti zatvorena samo jedna, krajnja desna traka, od raskrsnice sa Jevrejskom ulicom do crkve.
 
Vozilima će biti omogućen nesmetan pristup parking garaži kod SNP-a, dok će se pešacima obezbediti sigurni koridori za kretanje kroz gradilište, kao i prilazi poslovnim i stambenim objektima u zoni radova.
 
U upravi naglašavaju da, s obzirom na to da se radi o vrlo frekventnoj saobraćajnici, vozači moraju da budu vrlo oprezni i da dodatno obrate pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju o izmeni režima saobraćaja. 
 
U cilju sprečavanja stvaranja velikih gužvi, preporuka za sve učesnike u saobraćaju je da, ukoliko to mogućnosti dozvoljavaju, izbegavaju ovaj pravac u periodu izvođenja radova.
 
Izmene trasa autobusa
 
Autobusi na linijama broj 1, 2, 3, 5, 5N, 8, 10, 12, 14, 15, 18A i 18B neće se zaustavljati na stajalištu ispred SNP-a od 1. marta do uspostavljanja uslova za ponovno korišćenje stajališta, poručuju u GSP.
 
Autobusi na linijama 1, 3, 3A, 4, 6, 8, 12 i 18B koristiće privremeno autobusko stajalište na Bulevaru Mihajla Pupina 3.
 
Ovo su radovi koje je 021.rs nadavno najavio, a tiču se uređenja dela gradskog jezgra - okoline Pozorišnog trga. Detaljnije o tome kako će izgledati ovaj deo centra saznajte na OVOM LINKU.
  • đok

    01.03.2021 07:54
    bagra
    Koliko kinte ide u džepiće politikantskih protuva????
  • uzasni

    01.03.2021 07:31
    putevi
    hocemo li docekati dan da zbog kompletne rekontrukcije asfalta nekog bulevara, jovana subotica, futoske ili bilo koje ulice zatvore jedan deo. godinama putevi uzasni, rupe se samo otvaraju. Ovo sa kanalizacijom bude tri puta godisnje na istoj lokaciji
  • Jedan, dva.

    26.02.2021 19:07
    Dakle kolaps u alternativim pravcima... Samo da ne razvuku kako to kod nas biva. Sreca pa u centar ne zalizim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti