Uskoro nova sanacija olimpijskog bazena na Spensu: Izvođači će imati četiri meseca da otklone štetu

Projekat ponovljene sanacije olimpijskog bazena na Spensu konačno je završen i trebalo bi da bude predat Gradskoj kući do petka, najavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
Uskoro nova sanacija olimpijskog bazena na Spensu: Izvođači će imati četiri meseca da otklone štetu
Foto: 021.rs
Prethodni rok za završetak analize stanja zatvorenog bazena probijen je zbog dodatnog i nepredviđenog posla na koji su stručnjaci Fakulteta tehničkih nauka naišli kad su ušli u prostorije na Spensu.
 
Bazen i prateći objekti mesecima su rekonstruisani da bi, po završetku radova, 021.rs otkrio da je sanacija urađena katastrofalno, sa mnogo propusta i nastalih troškova koje će, na osnovu zahteva Grada Novog Sada, snositi izvođači radova.
 
Radovi na "sanaciji sanacije" trebalo bi da traju najduže četiri meseca, rekao je Vučević. Kako je ponovio, planira se pokrivanje otvorenog bazena na Sajmištu nakon što se okonča letnja sezona, što će Grad koštati oko 140 miliona dinara.
 
"Procena štete biće poznata iz projekta. Dobio sam i mišljenje pravobranilaštva", rekao je Vučević na pitanje koliko će budžet koštati svi propusti i da li će neko snositi posledice.
 
Kako je Vučević najavio i tokom prezentovanja svih propusta u sanaciji, prioritet čelnika je otklanjanje štete koju su naneli izvođači - Max Cor (nosilac posla), Bulevar Company i Dehidra 021, a potom će se odlučivati i političkim i drugim posledicama.
 
Probleme u sanaciji bazena otkrio je 021.rs u januaru ove godine. Usledilo je ograđivanje dva od tri izvođača radova. Osim pucanja dna bazena, popucale su pločice, curile su nove instalacije, a voda se zbog nepravilnog nagiba u bazenu izlivala. Stručnjaci FTN su sugerisali Gradu da je najbolje da se cela sanacija radi ispočetka.
 
I ponovljenu sanaciju će, inače, raditi isti izvođači koji su naneli štetu, o svom trošku. 
 
Vučević je ranije za 021.rs izjavio da je u njegovim očima angažovani nadzor - firme "Ensol" i "Quiditta", među najodgovornijima za propuste. Inače, zatvoreni bazen na Spensu nije u funkciji već 15 meseci.
  • Ivan

    10.05.2021 19:05
    .
    Ovaj "gradonačelnik" jos nije podneo ostavku?
  • комша

    10.05.2021 18:44
    Откази? Одговорност за очигледну крађу??? Ништа? Србија данас... Земља и народ оперисани од очију и очињег вида. Ћутачи на неправду у преводу КУКАВИЦЕ!
  • B

    10.05.2021 18:44
    Parola
    Nema odmora dok traje obnova, izgradnja i ugradnja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti