Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu: Vreme, radovi, vodič

Četvrtkom vas već uhvati neizdrž za vikendom, ali se nekako i prevali preko leđa.
Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu: Vreme, radovi, vodič
Foto: 021.rs
Da to bude lakše, i da vreme brže prođe, evo malog "strateškog" vodiča kroz ono što vas sutra očekuje u Novom Sadu. Zapravo, kroz ono što možemo da očekujemo.
 
Toplo uz oblake
 
Ujutru će nas dočekati sunce, pokazujući da je četvrtak dan koji obećava. Već u šest-sedam sati biće oko 20 stepeni Celzijusa i temperatura će nastaviti da raste da bi već u devet časova bila oko 26°C.
 
Iako će oko podneva biti umereno oblačno, temperatura će nastaviti da raste, pa bi svoj maksimum, kako predviđaju meteorolozi, trebalo da dostigne u 14 sati, kada će biti 30 stepeni Celzijusa. Potom će postepeno krenuti da opada, a dok dođe vreme odlasku s posla biće oko 28°C. 
 
Večernja temperatura će biti idealna za šetnju, oko 24 stepena Celzijusa, pa ćete vreme moći da provedete u prosipanju koraka po gradskim kvartovima ili pak na piću sa prijateljima. 
 
Ono što može da bude smor jeste prognoza prema kojoj bi u kasnim večernjim satima mogla da padne kiša. Valjda neće...
 
Šta se radi?
 
Kao što ste već navikli, delovi grada i prigradskih naselja neće imati struja u određenom periodu. Sutra takva sudbina očekuje delove Slovačke ulice i Ulice Valentina Vodnika. Bez struje će biti i delovi Sremske Kamenica i Begeča, a o čemu se radi detaljnije pogledajte na OVOM LINKU.
 
Dobra vest za vozače je ta što su radovi na Trifkovićem trgu završeni i ponovo može normalno da se prolazi ovim delom gradskog jezgra. 
 
Međutim, napomena za vozače - počeo je sa radom semafor u Jevrejskoj ulici, u zoni raskrsnice sa Ulicom Vase Pelagića. 
 
Ujutru kada budete išli na posao, možda ćete hteti da okrenete na 92,2 Megaherca, jer vas Cope detaljno obaveštava gde se nalaze saobraćajne kontrole i radari. 
 
Iz Vodovoda za sada nema najava planiranih radova, ali neplanski uvek nešto iskrsne, tako da ćemo vas o tome na vreme obavestiti na 021.rs.
 
Di ići, šta raditi
 
Četvrtkom se počinju pripreme za vikend. Dobro je ako planirate da na kratko pobegnete negde iz grada, a ukoliko nemate neke posebne planove, sasvim je okej sesti na piće u neku od novosadskih bašta. 
 
Sutra nakon posla možete da posetite mnogo toga.
 
Ako ste za neku laganiju muziku, u KC Lab, sa početkom u 17 časova, organizovaće se džez džem sesija, a sviraće Čičini čvorci.
 
Božidar Mandić je, jednostavno, legenda. O prvoj ekološkoj komuni u Srbiji, avangardi, umetnosti i utopiji, razgovaraće se sa Božidarom Mandićem u Prostoru, sa početkom u 19:30.
 
Antibirokratska revolucija koja se dogodila u Novom Sadu promenila je mnogo toga i bila je vesnik događaja koji će uslediti. Promocija knjige "Antibirokratska revolucija" Nebojše Vladisavljevića održaće se u Radio Cafeu, sa početkom u 19 sati.
 
Zanimljiv razgovor, o novosadskoj ženskoj prozi, vodiće se u knjižari Zenit, sa startom u 19 časova.
 
Ukoliko vam je do predstave, možete prošetati do Srpskog narodnog pozorišta, gde se u 20:30 časova igra "Velika depresija". Ako ste ipak više raspoloženi za "pokretne slike", u bioskopu Kulturnog centra Novog Sada, u 19 sati, prikazuje se film "Veze".
 
Ako ste propustili...
 
Proslavili smo 24. rođendan i tim povodom smo proširili oblast našeg delovanje - pokrenut je online gift shop "ShopiNS". Proizvodi koje vam nudimo odgovaraju na pitanje "Šta je novosadski?". To je, između ostalog, prilika i da podržite naš rad. 
 
Kvalitetno novinarstvo jednostavno košta, a medijska kuća 021 se već 24 godine bavi upravo time. Vi nam uzvraćate poverenjem, a svoju najdirektniju podršku možete da iskažete i kupovinom artikala na shopins.rs.
 
 
 
 
 
Tekst "Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu" je autorsko delo i ne može se kopirati na druge platforme i sajtove bez prethodne dozvole redakcije portala 021.rs.
  • Omg

    09.06.2021 22:16
    Volim nas Novi Sad ♥️
  • Nikola

    09.06.2021 22:11
    A valjda neće
    Ko je pisao ovu vremensku prognozu? Hahah
    Od promene izgleda portala, krenuli ste na bolje!
    Mnogo dobrih tekstova i sam način obraćanja čitaocima, svaka čast za 021
  • Danijel

    09.06.2021 21:35
    Kupanje
    Pokusajte da saznate kada pocinju sa radom otvoreni bazeni na SPENS-u i Sajmistu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti