Stiže utorak, evo šta treba da znate

Pred nama je jedan mladi julski utorak. Bilo bi dobro da se valjano iskoristi.
Stiže utorak, evo šta treba da znate
Foto: 021.rs
Umeju utorci da budu nezgodni, ali umete i vi da se izborite sa tim. Taman se radna nedelja zahuktava i obično bude više posla nego ponedeljkom. 
 
Zato bi dobro bilo da se na vreme organizujete.
 
Opet iznad 30
 
Kratko nam je trajalo ovo letnje osveženje. Izgleda da bez mora nema ništa. Već u utorak nam se vraćaju temperature iznad 30 stepeni.
 
Ako krećete malo ranije na posao, oko šest-sedam časova, imaćete sreće, jer će biti prijatnih 20 stepeni Celzijusa. Brzo će temperatura krenuti da "skače", pa će već u osam sati biti 25°C.
 
Svoj 30. podeljak na termometru živa će dostići u 10 časova i nastaviće da raste sve do 34°C. Temperatura će se zadržati i kada se budete vraćali sa posla, pa je savet da imate flašicu vode uz sebe.
 
Meteorolozi najavljuju sunčano vreme, pa odmor možete da potražite i na nekoj od dunavskih plaža ili pak da se izmestite na kratko iz Novog Sada. Na samo pola sata vožnje nalaze se neka lepa mesta u kojima možete da se opustite, na primer, Čurug i njegova mrtva Tisa.
 
Uveče će biti lepo vreme, vedro nebo, ali i nešto više temperature koje će nam otežavati san. 
 
Isključenje? Može
 
Ako ste izmirili sve račune, a utorak vam nestane struje, nemojte da se začudite. Moguće je, a i vrlo je izvesno da će se to dogoditi ukoliko živite u Vase Ostojića, Ivana Senkovića, Novosadskog sajma, Toplice Milana, Devet Jugovića, Cara Uroša, Kosančić Ivana, Subotičkoj ili Cvećarskoj. Takođe, moguće je da vas to zadesi i ako živite u Sremskoj Kamenici, a detaljni spisak isključenja struje pogledajte u OVOJ VESTI.
 
Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži, bez vode će u utorak biti Fruškogorski put u Sremskoj Kamenici. Vode neće biti od osam do 16 časova, najavljuju u "Vodovodu".
 
Približava nam se i Exit festival, što znači određene izmene saobraćaja u podgrađu Tvrđave. Privremena zabrana saobraćaja važiće za sva motorna vozila, osim za vozila organizatora manifestacije i to u Beogradskoj, Štrosmajerovoj, Prote Mihaldžića, Lisinskog, Vladimira Nazora i Preradovićevoj ulici do Šenoine ulice u Petrovaradinu. Detaljne inforamcije pogledajte OVDE.
 
Neki zanimljivi događaji
 
Francusko-rumunska pozorišna trupa "Des châteaux en l’air" putuje Dunavom do Crnog mora svojim čamcem "Amorados". Stigli su i u Novi Sad, a o njihovim avanturama moći ćete da čujete u Kulturnoj stanici "Svilara", u 20:30 časova.
 
Krov TC Promenada je ovih dana prilično živahno mesto, a u utorak će, sa početkom u 20 časova, nastupiti ABBA Real Tribute sastav.
 
Nešto ranije, u 19 časova, u Crnoj kući biće organizovan performans "Krugovi" poetsko-glumačke grube "Art Vandelay".
 
Publikacija "Dometi Transformatorijuma" biće predstavljena u 19:30 časova, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.
 
Ukoliko utorak uveče rezervišete sebi za film, možda vas zainteresuje "Bura" iz 2010, koji će se prikazati u Kulturnom centru Novog Sada.
 
Ako ste propustili...
 
Portal 021.rs pokrenuo je nedeljni newsletter, koji vam donosi pregled najvažnijih vesti koje smo objavili, ali i jedinstveni dodatni sadržaj. Ukoliko već niste, možete se prijaviti u formularu ispod, sve što je potrebno jeste mejl adresa:
 
Prijavite se na newsletter
 
 
 
Tekst je autorsko delo i ne može se kopirati na druge platforme i sajtove bez prethodne dozvole redakcije portala 021.rs.
  • liv

    06.07.2021 05:52
    Bravo za odličan tekst. Jako lepo napisano uz puno korisnih informacija.
  • Omg

    05.07.2021 20:58
    Volim nas Novi Sad ♥️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti