Pretopli četvrtak za početak Exita. Šta vas još očekuje?

Stiže četvrtak, a sa njim i Exit festival u Novom Sadu. Tu je, naravno, i visoka temperatura.
Pretopli četvrtak za početak Exita. Šta vas još očekuje?
Foto: 021.rs
Novi Sad se pripremio za Exit i biće to jedno čudno, napeto, izdanje festivala. 
 
Kako se s ovim izboriti?
 
U četvrtak će temperatura od samog jutra biti prilično visoka. Već u sedam sati živa će biti na 26. podeoku i nastaviće da raste. 
 
Ako krećete na posao oko devet sati, očekujte iznad 30 stepeni Celzijusa. Neće biti ni 11 časova, a termometri će pokazivati temperaturu od 36°C. 
 
I to neće biti najviša temperatura koja će se dostići u četvrtku pred nama. Najviša dnevna temperatura biće 38 stepeni Celzijusa, najavljuju meteorolozi. 
 
Očekuje nas sunčano vreme, vedar dan, ali čak i ako odete na Štrand, hvatajte neku hladovinu. Bez kreme za sunčanje i vode ne izlažite se suncu duži vremenski period.
 
Visoka temperatura otpratiće vas i kući s posla. Oni koji se uveče upute ka Tvrđavi takođe mogu da očekuju temperaturu iznad 30 stepeni Celzijusa, iako će na Đavi, ipak, biti nešto prijatnije.
 
Šta još da znate?
 
Privremena zabrana saobraćaja u podgrađu Petrovaradinske tvrđave važiće za sva motorna vozila, osim za vozila organizatora Exita. Zabrana važi u Beogradskoj, Štrosmajerovoj, Prote Mihaldžića, Lisinskog, Vladimira Nazora i Preradovićevoj ulici do Šenoine ulice u Petrovaradinu. 
 
Određeno je privremeno uvođenje zone 30 u delu Preradovićeve ulice od Beogradske kapije do Ulice Pavla Jurišića Šturma u Petrovaradinu i obeležavanje pešačkog prelaza kod restorana Lovoturs. 
 
Menjaju se i trase linija gradskog, prigradskog i međumesnog prevoza putnika na linijama koje saobraćaju kroz podgrađe Petrovaradinske tvrđave, tako da ove linije tokom Exita neće ići preko Varadinskog mosta, već od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Trga neznanog junaka, desno prema raskrsnici sa Beogradskim kejom, zatim Beogradskim kejom, ulicama Marka Miljanova i Venizelosovom, preko drumsko-železničkog mosta, Reljkovićevom ulicom do raskrsnice sa Preradovićevom i dalje postojećom trasom.
 
JGSP "Novi Sad" pojačaće linije za Petrovaradin za vreme trajanja Exit festivala.
 
Biće i isključenja struje. Na "udaru" će se naći stanovnici ulica Aranji Janoša, Braće Krkljuš, Braće Grulović, Teodora Pavlovića, Rakovačke, kao i pojedine ulice u Kaću. Detaljne informacije o isključenjima pogledajte na OVOM LINKU.
 
Šta posetiti?
 
Naravno, glavni događaj biće Exit. Biće raznih izvođača i svetskih imena, ali mi vam najpre preporučujemo neka od lokalnih imena - Proleće, DMT, De Limanos, Killo Killo.
 
Naravno, šta vas košta da poslušate i Hladno pivo, Buč Kesidi, Vojka V...
 
Ako ne idete na Exit, onda ćete dobru svirku pronaći na Trgu galerija, gde će, sa početkom u 21 sat, početi nastup sastava Plavi ptičić
 
Ukoliko ste, ipak, raspoloženi za neki film, možete da posetite Kulturni centar Novog Sada, gde se u 21 čas prikazuje "Notturno".
 
Ako ste propustili...
 
Portal 021.rs vam svakodnevno donosi priče od značaja za Novi Sad i Novosađane. Ne propustite one koje su privukle veliku pažnju, a ne zaboravite i da nas zapratite na Instagramu:
 
 
 
 
Tekst je autorsko delo i ne može se kopirati na druge platforme i sajtove bez prethodne dozvole redakcije portala 021.rs.
  • Istina

    08.07.2021 04:56
    Exit interesna grupa kd koje gradani nemaju ama bas nists
  • Omg

    07.07.2021 21:33
    Volim nas Novi Sad ♥️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti