U foto-finišu završena dogradnja zgrade Socijalnog

I poslednji, naknadno dat rok za završetak radova na dogradnji zgrade PIO fonda na Žitnom trgu je prošao, a radnici nakon dve godine uklanjaju i raspremaju gradilište.
U foto-finišu završena dogradnja zgrade Socijalnog
Foto: 021.rs
Više od 800 dana čekalo se da se privede kraju posao koji je aktuelan još od 2016. godine.
 
Tad je za projekat dogradnje objekta površine oko 4.700 kvadrata izdata građevinska dozvola, ali radovi zbog raznih administrativnih prepreka i odugovlačenja drugih organa, radovi nisu smeli da počnu pre oktobra 2019. godine.
 
Nekoliko probijanja rokova i sakrivanja informacija o tome kasnije, ulični trotoar je oslobođen, a zgrada od četiri i od sedam spratova uskoro će biti stavljene u funkciju. U podzemnoj etaži nalazi se parking, a nove zgrade spojene su sa starom putem veze na prvom i četvrtom spratu.
 
 
Ovu zgradu su visoki državni čelnici u više navrata opisivali kao kao veliki pomak za PIO fond i simbol snage države. Iako su radovi u više navrata probijali rokove, PIO fond nije se libio da izveštavanje 021.rs nazove "tendencioznim objavama".
 
 
Kako su prethodno saopštili iz PIO fonda, u zgradu je uloženo 600 miliona dinara, a rokovi za završetak zgradu su pomereni poslednji put jer su se pojavila podzemne vode, a struktura zemljišta je takva da je zahtevala dodatne intervencije. 
 
"Međutim, uprkos tome, uspeli smo da dovedemo do finiša najveći investiciju Fonda Pio, koju smo izgradili iz sopstvenih sredstava i sve sa ciljem da građanima, odnosno korisnicima osiguranicima i zaposlenima, pružimo najbolje uslove za rad i ostvarivanje prava", naveli su u PIO fondu.
  • jamajka

    30.09.2021 09:53
    Kakvo saopštenje!
    "Izgradili zgradu sopstvenim sredstvima"! Ekipa, građani vam pune kasu, kao i svim drugim gradskim/pokrajinskim i državnim institucijama! Dakle, izgradili ste zgradu našim novcem, a bio bi red da nas pitate da li se slažemo sa načinom na koji se troši NAŠ novac.
  • Nada

    29.09.2021 22:47
    Hvala Bogu
    Hvala Bogu, da se jednom zavrsi.Tamo u tom Fondu tretiraju narod kao stoku.Salju od šaltera do šaltera, slučaju i one što bolje znaju od njih.
  • Dragan

    29.09.2021 17:37
    Ah
    PIO u Novom Sadu zva ično ništa ne radi.Finansije uplate-isplate radi poreska uprava,dokumente PIO overava se u Beogradu. Mene su kao ne zaposlenog vodili kao zaposlenog.Nisu mogli naći ministarstvo odbrane (preko puta) da mi utvrde ratni staž pa sam to ja radio.Od 30 šaltera u šalter sali radi samo 4.U ostalima ugašeno svetlo već 6 godina.Kancelarije prazne (na doručku od jutra do kraja radnog vremena).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti