Počelo prikupljanje potpisa za smenu Vučevića i vanredne izbore u Novom Sadu

Počelo je prikupljanje potpisa za smenu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i održavanje vanrednih izbora u vojvođanskoj prestonici. Akciju je pokrenula Narodna stranka.
Počelo prikupljanje potpisa za smenu Vučevića i vanredne izbore u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Gradski odbor Narodne stranke u Novom Sadu započeo je sa prethodno najavljenom akcijom, kojom se traži ostavka aktuelnog gradonačelnika i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora na proleće 2022. godine.

Nedavno je predsednik GO Narodne stranke Borislav Novaković pozvao naprednjake da raspišu izbore, a iz vladajuće stranke je odgovoreno da ga čekaju "s oduševljenjem", nakon čega je gradonačelnik Vučević rekao da mu "ne pada na pamet" da podnosi ostavku.

"Svim Novosađanima je jasno da je pozicija Miloša Vučevića i gradske vlasti koju predvodi Srpska napredne stranka u Novom Sadu neodrživa. Za 10 godina vlasti nije urađena nijedna velika investicija, a postojale su dve koje su morale da budu urađene od 2012. do danas - prva je regionalna deponija čvrstog otpada, a druga centralni prečistač otpadnih voda", kaže Borislav Novaković.
 
Novosadski opozicionar iznosi niz kritika na račun vlasti, navodeći da ne postoji nijedna investicija za koju može da se tvrdi da je popravila kvalitet života građana. Ukazuje na to da je Novi Sad podunavski grad i da se najkreativniji posao koji gradonačelnik i gradska uprava mogu da urade tiče načina na koji se urbanistički, komunalno, sportski, rekreativno i turistički, izlazi na obale reke. 
 
"U planovima svih prethodnih gradskih uprava Dunav je planiran za sport, rekreaciju i turizam. Miloš Vučević predvodi gradsku upravu koja je prva došla na ideju da dunavska obala služi za stanogradnju i da reka nije ni za sport, ni za rekreaciju, ni za turizam, već je za dilove sa građevinskom mafijom. Širom su otvorena vrata za investicioni urbanizam i u načinu na koji se Novi Sad razvija nema elemenata humanog življenja, postoje samo dilovi sa urbanističkom i građevinskom mafijom", dodaje Novaković.
 
Novaković ponavlja optužbe o povezanosti vrha gradske vlasti sa osobama za koje navodi da imaju kriminalnu pozadinu, a to su Zvonko Veselinović, Marko Bosanac Boske i Slobodan Milutinović Snajper, koji se trenutno nalazi u pritvoru. 
 
"Potpise ćemo skupljati dok postoji zainteresovanost građana, siguran sam da Novosađani ne podržavaju vlast Aleksandra Vučića. Takođe, siguran sam da, kada bi se održavali pošteni izbori koji nisu pod represijom, Novi Sad ne bi glasao dominantno za SNS. U Novom Sadu pobeđuju zato što koriste kriminalce za kupovinu glasova", zaključuje Novaković. 
 
Peticiju je moguće potpisati i onlajn.
 
Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu reagovao je, u petak, na najavu prikupljanja potpisa za smenu gradonačelnika. Oni u saopštenju Novakovića naziva "dokazanim kriminalcem", dok Vučevića proglašavaju za "najboljeg gradonačelnika u istoriji Novog Sada".
 
"Da inicijativa potiče od neke ugledne grupe građana, sa moralnim i profesionalnim kredibilitetom, za GO SNS i gradonačelnika to bi bilo zabrinjavajuće. Peticija koju pokreće GO Narodne stranke, na čelu sa Borom Soluncem, nas u Srpskoj naprednoj stranci samo će podstaći da još brže, jače i bolje radimo u interesu Novog Sada i Novosađana", navode u SNS.
 
Kao kontratežu Novakovićevim tvrdnjama o neuspešnom rukovođenju gradom, naprednjaci izdvajaju stvari koje su urađene za vreme mandata SNS i Miloša Vučevića - nova bolnica, obnova zdravstvenih ustanova, nove škole, besplatni vrtići, subvencije za mališane, nezapamćen rast broja zaposlenih, privlačenje domaćih i stranih investitora, novi park posle nekoliko decenija, zalivni sistemi, titule Evropske prestonice omladine i kulture, obnovljeni kilometri vodovodnih, kanalizacionih i toplovodnih mreža, uređenje Gradića u Petrovaradinu.
 
"GO SNS iskreno veruje da Narodna stranka nadležnim organima uredno prijavila postavljanje štanda za prikupljanje potpisa. Besciljne šetnje, koje su se završile razbijanjem Gradske kuće, nisu. Demoliranje prostorija MO SNS, napad na službeni lice, glasanje iz Soluna i krađu prilikom izgradnje Bulevara Evrope ovog puta ćemo preskočiti. Na kraju, GO SNS podseća Boru Solunca i njegove sledbenike da, s obzirom na to da nemaju odbornike jer nisu smeli da izađu na izbore, spisak potpisnika inicijative za smenu gradonačelnika ostave u Pisarnici Skupštine grada. Odbornici Srpske napredne stranke i gradonačelnik peticiju s nestrpljenjem očekuju", zaključuje se u saopštenju.
  • Mungos

    15.11.2021 12:35
    Cega se plasis Milose....
    Ako sve to sto Bora i Narodna stranka iznose nije istina, zasto toliki pritisak na njih? Ceo grad ste oblepili plakatima sa Borinim likom!
    Boli vas, boli, a tek ce da boli!
  • Sofija

    14.11.2021 10:01
    Sjasi kurta da uzjase murta?
  • Бојан

    14.11.2021 09:01
    Фарса
    Таласа Бора хоће превремене градске изборе да се угура на буџет (грбачу народа) са својим згубиданима, а да Вучевићу продужи мандат, мало нам је СНС-СПС-ПОКС ових лезилебовића сад нам фале још и ови. Лепо су то смислила ова деца комунизма. Видећемо хоће ли му се се дил са СНС остваритити.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti