Sunce, knjige i umetnosti - šta očekuje Novosađane ovog četvrtka

Proleće je ove godine ranije stiglo. Lepo vreme odličan je povod da se radna nedelja malo začini i da vikend dođe nešto ranije.
Sunce, knjige i umetnosti - šta očekuje Novosađane ovog četvrtka
Foto: 021.rs

Ovog čevrtka očekuje nas bogat kulturni program, u skladu sa ovogodišnjom titulom Evropske prestonice kulture.

Ali prvo, da vidimo kakvo nas vreme očekuje.
Vreme
 
Nakon hladnog jutra sa temperaturom malo iznad nule očekuje nas topao i sunčani dan. Povremeno će duvati blagi povetarac, a najviša dnevna temperatura će biti prijatnih 14 stepeni Celzijusa.
 
Vreme će biti prijatno i uticaće povoljno na hronične bolesnike. Međutim, osobe sa srčanim oboljenima bi mogle da osete izvesne tegobe, a meteoropate se mogu suočiti saglavoboljom i nesanicom.
 
Dobro je znati i...
 
Zbog radova Salaš Letić neće imati struje od 8.30 do 11.30 časova. Bez struje će biti i Nova ulica na Čeneju od 8.30 do 13 časova. Istu sudbinu dele i delovi Petrovaradina i Bukovca (Dinka Šimunovića, Rimski put, Krajiški, Bukovički put, Firma Tesla, Rasadnik Navip, Karlovački put, Tome Maretića, Smederevska, Račkog 77-85), koji će bez struje biti od 9 časova pa sve do podneva.
 
Za sada nema najave isključenja vode, ali 021.rs je tu da vas blagovremeno obavesti ako dođe do promene planova ili havarije.
 
Gde ići?
 
Promocija knjige "Češka škola nhe postoji" Gorana Markovića održaće se u knjižari Zenit u 18 časova.
 
Ljubitelje knjiga obradovaće i promocija knjige "Zidanje ambisa" Branislava Jankovića koja se održava u Gradskoj biblioteci, sa pošetkom u 19 časova.
 
Na repertoaru Srpskog narodnog pozorišta za ovaj četvrtak našla se predstava "Kafka - Machine", inspirisana delima Franca Kafke. Predstava počinje u 19.30 časova na sceni Pera Dobrinović.
 
U Kulturnom centru Lab održava se 45. Jazz Jam Session, na kom će ovog puta nastupiti saksofonista Ljuba Paunić. Koncert počinje u 20 časova. Cena ulaznice je 200 dinara.
 
Programski luk "Seobe" ovog četvrtka predstavlja svoj drugi koncert, "The Best of Novi Sad" u izvođenju Vojvođanskog simfonijskog orkestra. Koncert će se održati u Srpskom narodnom pozorištu, sa početkom u 20 časova.
 
Ljubitelji klasične gitare moći će da uživaju u koncertu Miloša Vukovića, koji će se održati u Kulturnoj stanici Eđšeg. Koncert je zakazan za 19 časova, a organizatori napominju da je broj mesta ograničen.
 
Izložbu Nemanje Milenkovića "Mrtva priroda" možete pogledati do subote, 12. februara u galeriji Šok zadruge, u Zmaj Jovinoj 22.
 
Ukoliko ste propustili...
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti