Povučeni, pa vraćeni: Grad ponovo upućuje overivače za inicijativu "Kreni - Promeni" u Novom Sadu

Grad Novi Sad odlučio je da ipak dozvoli overivače grupi građana "Kreni - Promeni" za potpise za narodnu inicijativu, nakon što je četvoro overivača jutros naprasno uklonjeno sa ugovorenog posla.
Povučeni, pa vraćeni: Grad ponovo upućuje overivače za inicijativu "Kreni - Promeni" u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Četvoro blagovremeno dodeljenih overivača jutros su povučeni sa četiri lokacije na kojima "Kreni - Promeni" i partnerske organizacije SEOS i "Most solidarnosti" prikupljaju potpise za predlog zakona o trajnoj zabrani istraživanja i rudarenja bora i litijuma na teritoriji Srbije.

Na pitanje 021.rs zbog čega su overivači povučeni, iako ih je prethodno Grad uputio na overavanje potpisa, iz Gradske kuće su odgovorili da je "zbog činjenice da je u toku overa potpisa za kandidature za predsednika Republike i ograničenog kapaciteta overivača, Gradska uprava za opšte poslove morala da uradi preraspodelu overivača kako bi se u potpunosti zadovoljili svi zahtevi za overu potpisa".
 
"Zbog toga je deo overivača premešten na druga mesta za overu, usled čega je i došlo do privremene obustave overe potpisa za narodnu inicijativu. Uprava je angažovala dodatne overivače i od sutra se nastavlja overa potpisa za narodnu inicijativu i građanima će biti dostupna overa na četiri mesta, svakog radnog dana od 8 do 15 časova, do isteka zakonom definisanog roka za prikupljanje potpisa za narodnu inicijativu", navodi se u odgovoru koji je stigao večeras.
Kako za 021.rs navodi Milenko Vujić iz "Mosta solidarnosti", danas popodne stigao je poziv nadređenog za koordinisanje overivača koji je rekao da će sutra četiri overivača ipak biti na raspolaganju.
 
"Dao nam je njihove kontakte i rekao da smo mi zaduženi za njihov prevoz od mesta stanovanja do lokacija za overu", kaže Vujić, koji je prethodno za 021.rs objasnio kakva je objašnjenja dobio kad mu je javljeno da overivači, nakon samo sat i po vremena na poslu, moraju da se povuku i rade neke druge, bitnije poslove, što možete pročitati OVDE.
 
Za uspešnu narodnu inicijativu i upućivanje predloga zakona Skupštini Srbije, aktivistima je potrebno 30.000 potpisa, a oni se prikupljaju i u Novom Sadu u MZ Liman, MZ Liman 3, MZ Ivo Andrić i u prostorijama Grupe za konceptualnu politiku u Pariske komune 42.
  • agatoni

    11.03.2022 10:02
    izgleda
    da ovi okreni promeni veliki posao prave , evo stoje u redovima ljudi oće da potpisuju ! hahaha koliko paćenika sebi prave pare na račun neobrazovanog naroda ! umesto da čiste ulice oni bleje ...
  • Gotov je!

    10.03.2022 22:13
    Vlast puca po šavovima, brod prvo napustaju pacovi! Treba pomoci rezimu da malo ubrza proces…
  • V5

    10.03.2022 21:34
    Još glumatanja
    Javio se master od podočnjaka pa se gradonačelniku iznenada prosvetlilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti