Vučevićev sin se prijavio za služenje vojnog roka: "Dužnost mladog čoveka prema otadžbini"

Stariji sin gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, Mihailo, prijavio se za dobrovoljno služenje vojnog roka.

U sredu je u Novom Sadu upriličena ceremonija ispraćaja kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka i vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire u septembarskom roku.

Među 26 kandidata našao se i stariji sin gradonačelnika Novog Sada i budućeg ministra u Vladi Srbije Miloša Vučevića. Mihailo Vučević ranije se bavio amaterskom glumom i karateom. 

Kako je rekao nakon potpisivanja ugovora, na služenje vojnog roka gledao kao na "neku vrstu psiho-fizičkog testiranja".
 
"Gledam to kao na dužnost mene kao mladog čoveka prema otadžbini. Očekujem da iz svega toga izađem kao mnogo zrelija osoba. To je proces odrastanja za koji mislim da svaka mlada osoba treba da prođe. Voleo bih da pozovem sve mlade ljude, momke i devojke, da slede naš primer i da idu na dobrovoljno služenje vojnog roka ili u školu rezervnih oficira", rekao je Mihailo novinarima.
 
Slikom svog sina sa potpisivanja ugovora sa Ministarstvom odbrane na društvenim mrežama pohvalio se i Miloš Vučević, 
 
Po dolasku u kasarnu Vučević je podelio još jednu fotografiju.
 
 
Budući vojnici će vojni rok služiti šest meseci, u tri faze. U prvoj fazi mesec i po dana biće u lokalnim Centrima za osnovnu obuku, zatim u drugoj fazi u Centrima za specijalističku obuku, i poslednja tri meseca provešće u jedinicama Vojske Srbije. 
 
Vojnici na služenju vojnog roka imaju primanja u iznosu od 38.000 dinara, a slušaoci vojno-stručnog osposobljavanja za rezervne oficire imaju do 42.000 dinara.
  • Gojko

    06.09.2022 01:43
    Odlično, a sada na Kosovo kao moja generacija što je išla.
  • ( DANONE )

    05.09.2022 12:30
    'oće li biti Prajda ?
  • Osa

    05.09.2022 11:01
    Uh
    Da je mom tati drzava dala toliko i ja bih 6 meseci u vojsku i mirna Backa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti