Pre odlaska na pijacu posavetujte se sa cenovnikom i vašim novčanikom: Ovo su cene na tržnicama u NS

Mnogo Novosađani nedeljno jutro posvete odlasku na pijacu, gde kupuju namirnici za porodični ručak.
Pre odlaska na pijacu posavetujte se sa cenovnikom i vašim novčanikom: Ovo su cene na tržnicama u NS
Foto: 021.rs

Kilogram krompira na novosadskim pijaca platićete uglavnom od 100 do 120 dinara, za koliko se može naći na Detelinarskoj, Satelitskoj i Ribljoj pijaca.

Usklađene su i cene kupusa, kilogram se plaća između 80 i 100 dinara. Komad belog luka je od 20 do 40 dianra, s tim što se na Ribljoj može pronaći i za 50 dinara. Crni luk je oko 100 dinara po kilogramu. 

Paprika je najjeftinija na Futoškoj pijaci, gde se prodaje za 160 dinara po kilogramu. Na ostalim pijaca cene su skuplje i idu od 150 do 250-300 dinara po kilogramu.
 
Cena pasulja ide do 400 dinara po kilogramu, dok ćete za istu količinu paradajza morati da izdvojite od 100 do 200 dinara.
 
Ukoliko ste za ručak razmišljali da pojedete ribu, situacija je sledeća: kilogram očišćenog smuđa je od 900 do 1.700 dinara, pastrmka je do 960 dinara, a šarana ima samo Satelitskoj gde cene ide do 1.500 dinara. 
 
 
Kravlji sir je do oko 450 dinara po kilogramu, a kilogram piletine oko 350 dinara.
Posle ručka prija i voće. Kilogram grožđa plaća se do 250 dinara, a kajsije, koje nema na svim pijacama, od 150 do 190 dinara.
 
Za kilogram krušaka iz novčanika moraćete da izdvojite do 200 dinara.
  • Nada

    18.09.2022 21:32
    Sramota
    Na pijacama cene komentarisete a marketi vam nisu skupi ? Uostalom svako za svoj novac kupuje gde hoce. Veci problem je neuredjenost pijace. Konkretno pijaca u Petrovaradinu je ruglo. Gajbe i smece razbacane svuda. Trznica je na nju zaboravila. Ono malo prodavaca radi u nehumanim uslovima kao na deponiji.
  • Dr

    18.09.2022 17:58
    Ne mešam se u politiku
    Ali pijace su kod nas izgubile osnovnu funkciju direktnog sučeljavanja ""malih" poljoprivrednih proizvodjača, malih prerađivača poljoprivrednih proizvoda i zanatlija već su mesta za raznorazna muljanja. Na pijacama su : apoteke, kladionice, kafići, prodavnice švercovane robe. Prilikom licitacija za lokale (cene najboljih su na desetine hiljada eura) oni kojima su namenjene pijace nemogu svojom delatnošću da pariraju onima koji su sad u tim lokalima (čak i pod uslovom da licitacija nije nameštena). Dalje zakup tezgi i svakodnevna pijačarina prevazilazi mogućnosti plaćanja malih poljoprivrednika. Dalje, za većinu su uslovi očajni. Preduzeća Pijace (kao i parking servis) se ponašaju kao da im je to ostavio njihov tata (a to je ipak od svih nas) da zadovolje svoje potrebe a ne da vrše svoju osnovnu funkciju. Imaju veliki broj zaposlenih (naravno preko veze jer su im plate odlične) ne uredjuju i ne ulažu (a što ulažu je za sprdnju) u unapredjenje i smanjenje troškova.
  • Uroš

    18.09.2022 16:09
    Čemu pijace i postoje?
    Tu nema proizvođača, samo preprodavci. Čak i ovi što prodaju sir i kajmak i piletinu. I oni otkupljuju i dalje preprodaju na pijaci.
    Veliki poljoprivredni proizvođači direktno sarađuju sa mega trgovcima koji su povoljniji i bolje opremljeni i čistiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti