Kazne za neplaćeno parkiranje u Karlovcima u rukama privatnika iz Beograda

Ako vam u Sremskim Karlovcima stigne naplata za parking ili rešenje o izvršenju na osnovu kazne za parking od privatne firme, reč je o dugovanju nastalom prošle godine.
Kazne za neplaćeno parkiranje u Karlovcima u rukama privatnika iz Beograda
Foto: 021.rs

Čitalac 021.rs iz Sremskih Karlovaca javio nam se kada je dobio rešenje o izvršenju, u koje je 021.rs imao uvid, po kom mora da plati 600 dinara sa zakonskom zateznom kamatom, kao i troškove izvršenja u iznosu od 3.643 dinara, kao i troškove punomoćnika poverioca od 9.120 dinara za "izvršenu komunalnu uslugu".

Ono što je njemu bilo neobično, osim toga da kaznu za parkiranje, po njegovom sećanju, nije primio, je i to što se kao potražilac tih sredstava navodi privatno društvo, a ne javno preduzeće u Sremskim Karlovcima koje inače naplaćuje parking. Samo "Belilo" već se godinama unazad suočava malim brojem zaposlenih, a povećanim brojem zaduženja, koja uključuju sve od čišćenja i saniranja ulica, pa do naplate parkinga i pijačarine, budući da je reč o jedinom javnom preduzeću u ovoj opštini. 

Kako saznaje 021.rs, preduzeće koje se bavi time u ovoj opštini, JKP "Belilo" prodalo je dugovanja koja samo nije moglo da potražuje. 
 
Javno komunalno preduzeće "Belilo" iz Sremskih Karlovaca svoja potraživanja od građana koji nisu platili parkiranje ustupilo je Društvu "B&Partners Investment Consulting" iz Beograda, 2021. godine.
 
Kako se navodi u Ugovoru o ustupanju potraživanja koji je 021.rs dobio putem Zahteva za pristup informaciji od javnog značaja, ukupan broj ustupljenih potraživanja je 506.
 
Prema dokazu o transakciji koji je 021.rs takođe dobio od JKP "Belilo" na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informaciji od javnog značaja, Društvo "B&Partners Investment Consulting" je javnom preduzeću za ova potraživanja uplatilo ukupno 303.600 dinara, odnosno 600 dinara po potraživanju.
 
Ugovor je potpisan u decembru 2021. godine, a "Belilo" je uplatu dobilo jula ove godine.
 
"B&Partners Investment Consulting" vodi više od 100 sporova u kojima je tužilac, potražujući više od 160.000 dinara. 
Inače, ugovor sa istim Društvom potpisala je i Opština Inđija, odnosno "Inđija-put". Kako su pisali lokalni mediji, to je urađeno jer se ovo preduzeće borilo sa sve većim brojem korisnika koji ne plaćaju parking. 
 
Nedavno su mediji pisali i da je Javno komunalno preduzeće "Pijace i parkinzi" svoja potraživanja od građana koji nisu platili parking ustupilo konsultantskim agencijama i advokatskim kancelarijama iz cele Srbije. 
  • Maksimus

    26.09.2022 13:10
    Karlovcani spremite se, nama u centru je prekurcilo, smece, bujice, pretrpano vozilima, okolne kuce se ruse i samo je pitanje vremena kad ce neko stradati! Od tuzbi nema nista, sada se krece sa klasicnom pobunom!! Zivi bili pa videli!
  • Zole

    26.09.2022 07:33
    Prljavim trikovima se sluze.
    Napise kaznu i zakaci na sajbnu i slika, zatim skine kaznu i baci je u kontejner. Tako vlasnik vozila i ne zna da ima kaznu.
  • Marizio

    25.09.2022 11:30
    Ja kao čovek koji uvek uredno plaćam parking podržavam da se neplatiše sudski nateraju da plate. Do kad treba mi revnosni građani da ispadamo budale, a ovi što ne ispunjavaju svoje obaveze pametni? Dakle, da su platili parking na vreme ne bi ni stigli do suda i to bi ih koštalo daleko manje. Sledeći put će platiti kao i svi ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti