Novosadska toplana: Bićemo u pripravnosti

Novosadska toplana saopštila je da će od sutra, 15. oktobra biti u pripravnosti u slučaju potrebe za grejanjem.
Novosadska toplana: Bićemo u pripravnosti
Foto: Pixabay
Kako dodaju, u skladu sa temperaturama spoljašnjeg vazduha, odnosno vremenskim uslovima biće u pripravnosti da u svakom trenutku započnu redovnu isporuku toplotne energije za sistem daljinskog grejanja u Novom Sadu.
"Temperature spoljašnjeg vazduha i vremensku prognozu pratimo u realnom vremenu. Uzimajući u obzir trenutnu vremensku prognozu, Novosadska toplana će se u skladu sa smernicama Gradskog veća Grada Novog Sada, u uslovima globalne energetske krize ponašati odgovorno i racionalno, kako prema potrošnji energenata, tako i prema korisnicima usluga", navodi novosadsko gradsko preduzeće.
Gradsko veće je naložilo Novosadskoj toplani da grejanje prilagodi spoljašnim temperaturama. Grad je uputio saopštenje za medije nakon što je 021.rs poslao pitanja u vezi sa početkom grejne sezone, za koju je gradonačelnik Miloš Vučević ranije najavio da počinje 15. oktobra, po planu.
 
Gradsko veće ni u jednoj rečenici nije direktno navelo kada će radijatori Novosađana biti topli. Kako su naveli, nadaju se da će građani imati razumevanja. 
 
Prema važećoj odluci, grejna sezona u Novom Sadu traje od 15. oktobra do 15. aprila. Prema istom dokumentu, grejni dan traje od šest sati ujutru do 22 sata uveče, a vikendom i praznicima od 7 do 23 časa. Međutim, izmenama koje su donete na sednici Skupštine grada u julu, Gradskom veću je omogućeno da u slučaju neizvesnog snabdevanja energentima izmeni smernice o radu Novosadske toplane, suprotno važećoj odluci, što je sada, izgleda, slučaj. 
  • Prigrad

    15.10.2022 07:36
    Dajte i nama koji koristimo prirodni gas da plaćamo tokom cele godine, a ne samo ovima priključenim na toplanu, koja je ovo diskriminacija.
    Do pre dve godine smo 60% gasa plaćali odmah a 40% za 6 meseci, a sada moramo ceo iznos odjednom.
    Zašto oni mogu da plaćaju cele godine?
    Ili i nama dajte da plaćamo cele godine, ili i njima sav iznos godišnjeg grejanja naplatite u tih 5 zimskih meseci.
    I mi punimo NS budžet porezom na imovinu i zarade!
  • Nikola

    14.10.2022 22:36
    Resenje je vrlo prosto. Toplana ce krenuti da greje jednog dana. Mozda u Oktobru. Na racunu JKP informatike koji ce vam stici u Novembru 2022. ce da stoji koliko je naplaceno daljinsko grejanje za Oktobar 2022. Jednostavno treba da uradite sledece:
    NA OBICNOJ POSTANSKOJ UPLATNICI da platite racun umanjen za duplo dana koliko nije bilo grejanja u Oktobru 2022.
    Znaci, ako nije grejano 15 dana u Oktobru NE PLACATE GREJANJE NA NOVEMBARSKOM RACUNU! Placate samo ostale usluge JKP Informatika.
    Ako su grejali nekoliko dana u Oktobru, podelite Novembarski racun sa 30 i za svaki dan bez grejana mnozite sa dva!
    Na postanskoj uplatnici u SVRHA DOZNAKE UPISETE:
    PO RACUNU JKP INFORMATIKA BR...... UMANJENO ZA IZNOS NE PRUZANJA USLUGE GREJANJA ZA OKTOBAR 2022. OD .... DANA.
    Ne mogu da vas tuze posto imate ugovor za grejanje a to ce vam donekle kompenzovati uvecan racun za struju.
  • Ja

    14.10.2022 19:02
    Mi nismo u pripravnosti,nego SMO SPREMNI!!!!A vi vidite šta ćete tada!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti