VIDEO: Na Klisi velika lomača za Badnje veče

Na Klisi je i ove godine za Badnje veče postavljena lomača od nekoliko metara.
VIDEO: Na Klisi velika lomača za Badnje veče
Foto: 021.rs

Kako saznaje 021.rs, na gomili je naslagano nekoliko kubika drva, a visina lomače je pet metara.

Prostor je ograđen i ukrašen zastavama Srbije, a ima i nekoliko bala sena.
 
Reporteri 021.rs nisu primetili da li u lomači ili oko nje ima guma, koje su viđane ranijih godina.
 
 
 
Podsetimo, prethodno je danas Eko straža pozvala građane da Badnje veče proslave bez spaljivanja guma prilikom loženja badnjaka.
 
Kako je 021.rs pisao prošle godine, na Klisi je organizovano masovno paljenje otpadnih guma na otvorenom u vidu lomače, što je navelo mnoge da prijave ovaj slučaj inspekciji. Gume su se nalazile u unutrašnjosti lomače.
 
Iako je novosadska inspekcija kasnije saopštila da je protiv počinilaca, nekoliko zatečenih osoba, podneta prekršajna prijava, to nije sprečilo masovno paljenje guma.
Podsetimo da je paljenje velikih lomača na Klisi praksa koja postoji već godinama, a zbog veličine se izdvajaju od svih ostalih sličnih okupljanja u drugim delovima Novog Sada i prigradskim naseljima.
 
Takođe, stanovnici Klise su do pre desetak godina ispaljivali i buriće sa karbitom, ali im je policija posle nekoliko intervencija zabranila tu aktivnost zbog buke i opasnosti po ljude, tako da se sada pali vatra i koristi pirotehnika.

Komentari 110

  • Telep

    10.01.2023 09:44
    Lokacija je čudo
    srća da se Isus Hrist nije rodio na Klisi jer da jeste verovatno bi odmah po rođenju bio dobro opečen, nadimljen dimom spaljenih guma, verovatno ostao bez kojeg prsta od petardi, sluh bi mu bio trajno oštećen, a od alkohola bi verovatno oslepeo.
  • Mile

    10.01.2023 07:39
    Evo kako
    Badnje vece dozivljavaju potomci bosanskih partizana koji postase vernici i Srbi ne tako davno
  • Lidija

    10.01.2023 07:31
    Ave Satani!
    Ave Satani!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti