Radnici "Motinsa" dobili hranu i novčanu pomoć

Zaposlenima u "Motinsu" prošle sedmice je isplaćeno po 25.000 dinara i uručen im je paket sa 10 kilograma namirnica.
Zaposlenima u "Motinsu" prošle sedmice je isplaćeno po 25.000 dinara i uručen im je paket sa 10 kilograma namirnica.

Pomoć radnicima obezbedila je Pokrajina, a početkom idućeg meseca biće poznato da li "Motins" nastavlja sa radom ili ide u stečaj.

Pokrajinski sekretar za rad Miroslav Vasin obećao je da će Vlada Vojvodine napraviti finansijski presek i da će se sudbina ovog preduzeća znati najkasnije do 10. decembra. Prema njegovim rečima, ni eventualni stečaj ne bi morao da znači da se mašine ovog giganta neće pokrenuti, jer bi firma za izvesno vreme mogla ponovo da proradi, ali u manjem obimu.

Sadašnje procene su da bi za pokretanje proizvodnje u "Motinsu" trebalo više od 100 miliona dinara, što zbog nabavke sirovina, što zbog ogromnog duga "Elektrovojvodini". Vasin ističe da zbog toga niko nije spreman da neozbiljno uđe u takav posao za koji se ne zna da li je komercijalno isplativ.

Radnici "Motinsa" od juna ne idu na posao jer je fabrici isključena struja, a od tada nisu primili ni platu. Akcije ove firme je pre nekoliko godina kupila firma "NS Don", koja je ubrzo ušla u stečaj, nakon čega je preduzeće preuzela Razvojna banka Vojvodine kao najveći poverilac. Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv direktora "NS Dona" Predraga Lončara i još osam osoba za zloupotrebu službenog položaja.

  • pamtimo

    08.11.2011 13:05
    na izborima vratimo
    Za Miladina su imali milion dolara, za MOTINS nemaju milion evra.

    SPC godišnje daju preko tri miliona evra pomoći.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.