Otvorena fabrika pijaće vode u Čurugu: Napokon rešen problem vodosnabdevanja

Fabrika pijaće vode otvorena je u Čurugu, a pokrajinski premijer Igor Mirović istakao je da je na ovaj način rešen problem vodosnabdevanja u tom mestu.
Kako se navodi u saopštenju, sistem za pripremu vode za naselje Čurug ima kapacitet od 30 litara u sekundi, proizvodnja može da bude aktivna 24 časa na dan, čime je uz rezervoar zapremine 250 kubnih metara moguće pokriti sve nivoe potrošnje.
"Vrednost ove investicije je nešto više od 100 milona dinara. Prioritet Pokrajinske vlade je izgradnja postrojenja za preradu pijaće vode širom Vojvodine", izjavio je Mirović.
Pokrajinski premijer dodao je i da je u toku priprema za izgradnju fabrika vode u Temerinu i Beočinu, dok su u Odžacima počeli radovi.
 
"Zajedno sa Gradskom upravom Novog Sada pripremamo izgradnju fabrike vode kapaciteta 600 litara u sekundi, koja će snabdevati Novi Sad u budućnosti. Ranijih godina smo realizovali projekte i u Kovačici, a uz pomoć Vlade Srbije, Vršac i Kikinda su dobili nova postrojenja za preradu vode. Narednih godina ćemo sa više finansijskih sredstava realizovati ovakve poslove na teritoriji Vojvodine. Ovo je jedan od primera kako treba raditi stručno, profesionalno i odgovorno, u zadatim rokovima", istakao je Mirović.
 
Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović naglasio je da je ovom investicijom rešen problem pijaće vode za narednih 30 do 50 godina.
 
"Od kada je izgrađen vodovod u Čurugu, 1970. godine, u ovoj oblasti nije bilo kapitalnijih ulaganja. U toku je izrada urbanističkih planova za izgradnju fabrike vode u Gospođincima", naveo je Radanović.
  • Mirko

    19.05.2023 09:36
    Kakve fore i lazi. Voda u Curugu je i dalje odvratna a cevi azbestne i olovne!
  • Kojo

    13.05.2023 08:40
    Šta rade slepci u Zrenjaninu???Jel vide ovo???
  • Vodovodzija

    12.05.2023 16:22
    Voda-struja
    Na ovom portalu komentarisu ozbiljne neznalice ili pakosni ljudi. Struja u parku prirode nije potrebna. Stavite solarne panele. U suprotnom, ubacicete masine za pranje vese i sudova i eto ekoloskog problema.A voda se ne preciscava iz medjunarodnih reka, ako je to moguce, tako da Dunav, Tisa, Sava, Drina nisu opcija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti