Novi Sad dobija privremenu fabriku betona za "Kineski most": Nalaziće se na Brodogradilištu

Privremena fabrika betona koja će se koristiti za gradnju mosta u nastavku Bulevara Evrope smestiće se na prostoru Brodogradilišta.
Novi Sad dobija privremenu fabriku betona za "Kineski most": Nalaziće se na Brodogradilištu
Foto: 021.rs
Tačna lokacija za ovo postrojenje sada je postala poznata jer je izvođač radova, kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC), podnela zahtev za ocenu uticaja na životnu sredinu projekta "Postavljanje privremenog objekta - mobilna fabrika betona".
Ovaj projekat je trenutno na javnom uvidu u Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine.
 
Na osnovu katastarskih parcela koje se navode kao lokacija postavljanja privremene fabrike betona može se videti da se radi o površini od nekoliko hektara u okviru nekadašnjeg Brodogradilišta, neposredno uz krivinu na Ribarskom ostrvu. 
Ovde od prošle godine traju radovi na izgradnji privremenih saobraćajnica i privremenog mosta potrebnih za izgradnju "Kineskog mosta".
 
Mesto gde će se izgraditi privremena fabrika betona za novi most je u javnom vlasništu,a pravo korišćenja imaju JVP "Vode Vojvodine", Grad Novi Sad i firma "Uni-Galens", koja planira da neposredno pored gradi stambeno-poslovni kompleks poznat kao "Novi Sad na vodi".
 
Uvid u projekat privremene betonjerke za gradnju mosta traje do 16. septembra. 
 
Zainteresovani projekat mogu da pogledaju u Upravi za zaštitu životne sredine, u Rumenačkoj 110a, od 10 do 15 časova, a tokom trajanja uvida mogu da pošalju prigovore ili mišljenje. 
Građevinske dozvole za gradnju mosta još uvek nema. Poslednji put informacije o mostu su dobijene u julu kada je održana javna rasprava o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu. 
 
Prethodno su tokom proleća "Koridori Srbije" raspisali tender za kontrolu tehničke dokumentacije projekta mosta sa vijaduktom koji je napravila CRBC još ranije.
 
Vrednost izgradnje mosta je 175,5 miliona evra i finansira se iz kineskog kredita.
  • Ljubica

    06.09.2023 19:26
    Pitanje
    Kako vas nije sramota da kazete da vam nije potreban most. Strasno i licemerno. Novi Sad se siri i naravno da je novi most potreban.
  • Virud

    06.09.2023 17:39
    Za kamiondžiju
    More marš ti i svi koji misle da nam netreba most, jbt ruglo grada to brodogradilište i treba da uzme da se sredi, ćuti tu pojma nemaš o životu.
  • /

    06.09.2023 14:30
    /
    q.cili su se jahticama pa su sada dosli po njih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti